Zoek

Audi LMS en ALMS race uitslag


Le Mans Series: eerste race met een redelijk resultaat voor Audi.

Allan McNish hoopt zijn miserabele openingsrace van de Le Mans Series op het circuit van Barcelona, snel te vergeten en dat het van nu af aan beter zal gaan. De drievoudige winnaar van de Le Mans Series met de diesel aangedreven Audi, finishte als vijfde in de 1.000 kilometerrace in Barcelona nadat een lekke band links achter en elektrische problemen (doordat de dynamosnaar was afgebroken) de Schot en zijn teammaat de Italiaan Dindo Capello de leiding in de race moesten afstaan.

”Om nog enige kans te hebben op de overwinning, moesten wij onmiddellijk aanvallen” aldus McNish. “ik was nog in staat om de tweede plaats te bemachtigen tijdens de start na een gele vlag fase, het team deed fantastisch werk en kreeg ons daardoor voor de leidende Peugeot”
“Ik was in staat om de race te contoleren en vergrootte zelfs mijn voorsprong een beetje op de Peugeot, maar toen kreeg ik helaas melding van het bandenspanningsysteem dat ik een lekke band links achter had. Ongeveer tien ronden nadat ik weer verder kon met racen, brak de dynamosnaar af. Reparatie daarvan duurde 6 ronden en maakte ons daardoor kansloos op de overwinning”

Uiteindelijk finishte het duo McNish/Capello als vijfde met zes ronden achterstand op de winnaars Minissian/Marc Gene (Peugeot). De tweede fabrieks R10 TDI van Audi Sport Team Joest met Mike Rockenfeller en Alexandre Prémat gingen van start vanaf een zesde plaats op de grid en eindigden als tweede met één ronde achterstand achter de winnende Peugeot.
Al met al toch een podium plaats voor Audi.
De tweede race van de Le Mans Series is op het circuit van Monza op 27 april 2008

American Le Mans Series: top weekend voor Audi!

Audi’s Lucas Luhr passeerde Romain Dumas met de Porsche RS Spyder na de herstart met nog drie minuten te gaan en bezorgde daarmee de eerste overall zege voor de Duitse fabrikant van 2008. Lucas Luhr reed samen met teammaat Marco Werner in de Audi Sport North America #2 Audi R10 TDI in de straten van St. Petersburg (Florida) naar de overwinning.
”Wij hadden niet verwacht dat de auto zo goed zou zijn en dat wij vandaag zouden winnen” aldus Werner. “het was echt opwindend en het bezorgde mij dan ook zeer veel stress toen ik in de pits stond en de race op tv mee kon kijken. Ik was ook nerveus door al die safetycar fases.
De #1 Audi met Frank Biela and Emanuele Pirro, viel helaas uit als gevolg van diverse contacten met andere raceauto’s. De Audi beschadigde hierdoor zo erg dat verder gaan met de race niet verantwoord was.

De volgende race is in het weekend van 18-19 april 2008 op het Circuit van Long Beach(Californië)

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen