Zoek

Audi A4 Avant 1.8TFSI Audiblog.nl rijtest

Dit is nagelnieuwe A4 Avant 1.8TFSI, de bestseller in het premium segment.

Met zijn ultra sportieve schuine achter zijde wat de auto kracht geeft. Zeg maar gerust de mooiste station in zijn klasse.

Wij hebben hier getest de A4 Avant 1.8TFSI  met de 160pk. Voor de benzine liefhebbers de bestseller. Uitmuntend qua prijs souplesse en prestatie.

Onze test auto was uitgerust met de Pro line business pakket, Blanke dakreling en blanke sierlijsten, Licht en regensensor en met het standaard onderstel. Als optie achteraf gemonteerd de 17 inch Mak Indivia velgen. Geven de auto net dat extra wat ie goed kan gebruiken.

De start is leuk, sleutel in het dashboard en koppeling en rem ingedrukt en daar start ie. Stil en rustig, en de motor loopt mooi.

De eerste meter zijn verbluffend, heerlijke rijeigenschappen, typisch Audi.
Hier kan je makkelijk van Utrecht gelijk door naar St Tropez in een zucht.
Door de langere wielbasis, voel je dat de auto als een vorst alle hobbels en kuiltjes met gemak absorbeert. Hij stuur heerlijk, de versnelling snijd als een mes door het boter. Wat schakelt en rijdt deze Avant geweldig.
Bij elke versnelling een prettig gevoel en je zit zo op een illegale snelheid, dus hup de cruise controle aan.

De aandacht op deze nieuwe A4 uitvoering is overweldigend, wat een bekijk van omstanders trekt het.  De zit is goed voor de standaard stoel, mooie vorm en het voelt prettig. Het geeft je lichaam goed steun. Een dashboard omringt je als een cockpit, met duidelijke meters en alles ergonomisch ingedeeld.

Ook de MMI is een lust voor het oog en de groepen zoals Navigatie Telefoon en Radio zijn super makkelijk te bedienen. Een goed door dacht systeem. Ik had gelijk mijn Nokia 6300 erop aan gesloten en jawel, al mijn telefoon nummers nam het bluetooth autotelefoon voorbereiding over, via het stuurwiel zocht ik het nummer om mijn collega te bellen. Een druk op de knop op het stuur en de telefoon nummer werd gedraait. Een paar seconden later hoorde ik de stem aan de andere kant, luid en duidelijk.

De been ruimte van de achter passagiers is ruimer geworden, en dat is prettig, en de hoofdruimte is voor een lang iemand ook bijzonder goed. De koffer ruimte is gegroeid tot 490 liter,en met de banken plat wel liefst 1430 liter inhoud.  Wat erg handig is de vernieuwde rol hoes afdekking en de bak in de kofferbak die je kan omdraaien voor wat vieze spulletjes.

Al met al een geslaagde rit. Jammer dat ik hem na een uur weer terug moest brengen. Het aan te bevelen waard deze uitvoering. Rijklaar rond de 43.000,-

De Audi A4 Pro Line Business bestaat uit:
– Diefstalarm
– Audi radio/cd navigatiesysteem
– Audi Soundsystem
– Middenarmsteun vóór
– Telefoonvoorbereiding
– Multifunctioneel lederen 4-spaaks stuurwiel

Pro Line Business uitvoering € 1.195,-

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen