Zoek

Der ABT Audi Q5

Als de ingenieurs en designers van ABT Sportsline de veredeling van een SUV plannen, dan kan men er zeker van zijn dat een bijzonder voertuig ontstaat. De edele cross-over Audi Q5 is al van huis uit een ‘premium model’ in de range van compacte SUV’s.
Maar volgens H.J. Abt is het altijd een uitdaging iets bijzonders te creëren. Hij laat dan ook graag de filosofie van ABT met het karakter van de Audi samensmelten.

De zo ontstane Audi Q5 is snel, krachtig, mooi, extravagant, extreem veelzijdig, en daarmee gelijk vijfmaal goed. De ABT Q5 ziet er van alle kanten harmonisch en soeverein uit. De achterbumper onderspoiler bedekt elegant de trekhaak, die indien nodig, er onderuit kan worden geklapt.
De bodembescherming lijkt uit een stuk te zijn die zijn oorsprong in de plaat achter lijkt te hebben. De indrukwekkende grill, de spatbordverbredingen die samen met de deurlijsten en de spatbord inzetstukken, de frontcontouren dynamisch tot een eenheid maken.
Ook de achterspoiler, de 2×2 dubbele uitlaateinden en de BR-velgen in 20″, voegen zich optimaal in het totaalbeeld in.

De motor heeft ook een oppepkuur ondergaan. De 2.0 TDI heeft nu met ABT Power 190pk (140 kW). De krachtigste is wel de 3.0 TDI. Die na de kuur met ABT Power S, 310pk ( 228 kW) en heftige 610 Nm aan koppel ter beschikking heeft.
Ook de 2.0 TFSI kan door ABT onderhanden worden genomen en komt met ABT Power op 240 pk (177 kW).

Wie nog meer vermogen in zijn/haar Audi Q5 wil hebben, zal ook het onderstel en remmen aan de nieuwe krachten aan moeten (laten) passen. Daarom biedt ABT voor de Audi Q5 een perfect afgestemd pakket van veren, verlaging van het zwaartepunt of de ABT Level Control, een elektronische verlagingset voor de CDC luchtvering (Continous Damping Control) aan.

Voor de nodige vertraging zorgt de ABT-sportreminstallatie. Deze zorgt voor een maximum aan zekerheid, die de gestegen motorvermogens aan kan.
De remschijven hebben een diameter van 380mm en zijn sterk genoeg voor de snelle SUV en zij zien er achter de 20″ velgen van het type BR of AR, ook nog erg goed uit.

De ABT Q5 zal naar verwachting in de loop van het eerste kwartaal 2009, leverbaar zijn.

1 gedachte over “Der ABT Audi Q5”

Reacties zijn gesloten.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen