AudiBlog.nl

Audi presenteert de nieuwe Audi A5/S5 Cabriolet [persbericht]

• Elegante vierzitters met elektrisch bedienbare sofftop
• Keus uit zeven motoren, Audi S5 Cabriolet met 3.0 V6 TFSI
• Volwaardige bagageruimte

Leusden, 3 december 2008 – In het tweede kwartaal van 2009 start Audi met de levering van de Audi A5 en Audi S5 Cabriolet. De open versies danken hun tijdloze elegantie aan een vloeiend vormgegeven softtop, die het hele jaar door volop comfort biedt. De Audi S5 Cabriolet krijgt de beschikking over de nieuwe 3.0 V6 TFSI met 245 kW/333 pk.

Audi heeft bij de open versies van de Audi A5 en S5 om diverse redenen wederom voor een softtop gekozen. Ten eerste verleent deze softtop de auto’s een tijdloze elegantie. Bovendien is de ‘stoffen kap’ bijzonder licht en laat hij zich zeer compact samenvouwen. Daardoor heeft de Audi A5/S5 Cabriolet zelfs met neergeklapt dak een bagageruimte van 320 liter (380 liter met dak dicht, 750 liter met neergeklapte achterbank). De softtop is in alle versies elektrisch bedienbaar: openen duurt slechts 15 seconden, sluiten 17 seconden. Beide acties zijn bij snelheden tot 50 km/h uit te voeren. De softtop bestaat uit drie lagen en is uitgevoerd met een glazen achterruit. Hierdoor biedt hij optimaal (akoestisch) comfort. Voor het cabriodak is er keuze uit vier kleuren en zelfs voor de interieurafwerking ervan zijn drie tinten beschikbaar. Een bijzonder detail is dat LED-verlichting voor de achterpassagiers in de kap is geïntegreerd. De open Audi A5/S5-modellen worden standaard geleverd met een ruimtebesparend op te bergen windschot. Andere specifieke comforteigenschappen van de Audi A5/S5 Cabriolet zijn de gordels die na de instap automatisch onder handbereik schuiven en verwarming van de hoofdruimte. Alle modellen hebben rolbeugels achter de achterste zitplaatsen; deze komen in noodgevallen automatisch tevoorschijn.

Kracht, karakter, comfort

De nieuwe Audi A5 Cabriolet is leverbaar met een keuze uit drie benzine- en twee dieselmotoren. Alle beschikken over directe brandstofinjectie. De eerste benzinemotor in de reeks is de 2.0 TFSI. Deze motor is er in twee versies. De eerste (standaard met voorwielaandrijving in combinatie met mutltitronic-transmissie) levert een vermogen van 132 kW/180 pk en een koppel van 320 Nm. Daarmee is hij goed voor een topsnelheid van 219 km/h, een sprint van 0-100 km/h in 8,9 s en een gemiddeld verbruik van slechts 7,4 l/100km. De 2.0 TFSI (155 kW/211 pk, 350 Nm) is er naar keuze met voorwiel- of quattro-vierwielaandrijving. De handgeschakelde versie met voorwielaandrijving sprint in 7,5 s van 0-100 km/h en haalt een topsnelheid van 241 km/h. Desondanks bedraagt het gemiddelde verbruik slechts 6,8 l/100 km.
De 3.2 V6 FSI beschikt evenals de twee viercilinder krachtbronnen over het Audi valvelift system, dat de prestaties verbetert en het verbruik vermindert. De V6 brengt zijn vermogen (195 kW/265 pk) en koppel (330 Nm) in alle comfort op de weg. Daarbij is er keuze uit voorwielaandrijving en quattro-techniek. De voorwielaangedreven versie wordt standaard geleverd met de mutitronic-transmissie. Deze combinatie is goed voor een top van 246 km/h en een ‘0-100′ in 6,9 seconden. Het gemiddelde verbruik blijft steken bij 8,6 l/100 km.
De Audi A5 is ook leverbaar met keus uit twee V6 TDI-motoren. De 2,7-liter versie (140 kW/190 pk, 400 Nm) verbruikt gemiddeld 6,3 l/100 km terwijl hij in 8,6 seconden van 0-100 km/h kan sprinten en desgewenst 230 km/h ‘op de klok zet’. De 3.0 V6 TDI quattro (176 kW/240 pk, 500 Nm) koppelt sportieve prestaties (top 247 km/h, 0-100 in 6,4 s) aan een verbruik van 6,8 l/100 km.
De Audi S5 Cabriolet is in alle opzichten het topmodel binnen de nieuwe open lijn van Audi. Hij wordt geleverd met de nieuwe 3.0 V6 compressormotor met directe benzine-injectie, die onlangs zijn debuut vierde in de Audi S4. deze motor levert een vermogen van 245 kW/333 pk en een koppel van 440 Nm. Deze kracht wordt via de zeventraps S tronic-transmissie over de vier aangedreven wielen verdeeld. Het resultaat: een topsnelheid van 250 km/h (elektronisch begrensd) en een sprint van 0-100 km/h in 5,6 seconden. Het gemiddelde verbruik bedraagt slechts 9,6 l/100 km.

Ruim(te), comfort en veiligheid voor vier

De Audi A5 en S5 Cabriolet-modellen zijn volwaardige vierzitters waarbij elke inzettende over een individuele (sport)stoel beschikt. De standaarduitrusting is zeer compleet. Alle modellen worden geleverd met een elektrisch bedienbaar dak, lichtmetalen velgen (16- of 17 inch), een volautomatische airconditioning, een audiosysteem met CD-speler en een elektromechanische handrem. De Audi S5 heeft standaard een sportonderstel, 18-inch wielen, Xenon plus-verlichting en elektrisch verstelbare en met leer/alcantara beklede sportstoelen.
Uiteraard zijn er volop mogelijkheden om de Audi A5/S5 verder aan te passen aan de individuele smaak. Voor extra sportiviteit zijn diverse modellen leverbaar met het sportdifferentieel in combinatie met Audi drive select, waarbij de bestuurder kan kiezen tussen een comfortabele of sportieve ‘set up’ van de auto. Ook adaptieve schokdempers en de dynamic steering zorgen voor sportiviteit op maat.
De Audi A5 Cabriolet-modellen zijn er ook in extra sportieve S line-uitvoering met onder andere een verlaagde carrosserie in combinatie met een sportieve afstemming van het onderstel, 18-inch lichtmetalen velgen en een extra sportieve aankleding van het interieur.
Uiteraard zijn ook de nieuwste versies van het veelgeroemde MMI-systeem beschikbaar. De meest uitgebreide versie is MMI Navigatie plus met harde schijf en joystick-functie voor de bediening. Dit systeem is uit te breiden met een high-end geluidsysteem van Bang & Olufsen en/of een TV tuner.
Een adaptieve cruise control behoort met Audi side assist, Audi lane assist en het Audi parking system advanced tot de voorzieningen die het rijden met de Audi A5/S5 nog veiliger én comfortabeler maken. En dan is ook nog een extra geïsoleerde sofftop leverbaar: deze brengt het geluidsniveau terug tot de waarden die in een limousine in deze klasse gebruikelijk zijn.

De levering van de Audi A5 cabriolet start in het tweede kwartaal van 2009. De S5 cabriolet zal in het derde kwartaal van 2009 op de markt komen. Prijzen zijn nog niet bekend.


Gerelateerd nieuws

2 reacties

  1. That is a beautiful blue. I am glad more vibrant colors are back in cars.

Je kunt op dit moment niet reageren.