Zoek

Audi gebruikt ideeën medewerkers voor verbetering [Persbericht]

r8060032_large
• Ideeën leverden in 2008 een besparing van zo’n 53 miljoen euro op
• Medewerkers zonden in totaal 33.460 ideeën in
• Creatieve inbreng medewerkers ook goed voor milieu

De medewerkers van de Audi in Ingolstadt en Neckarsulm hebben in het afgelopen jaar in totaal 33.460 ideeën ingezonden. Dankzij deze ideeën wist Audi een besparing van zo’n 53 miljoen euro te realiseren. “Vooral in de huidige economische situatie maken creatieve ideeën het bedrijf gezonder en ze zorgen voor betere arbeidsomstandigheden”, zegt dr. Werner Widuckel, lid van de raad van bestuur van Audi AG verantwoordelijk voor personeelszaken. De creatiefste ideeën werden onlangs beloond in het Audi Forum Neckarsulm.

Audi heeft een eigen ideeënbureau dat ervoor zorgt dat medewerkers met hun voorstellen actief aan de vormgeving van processen en producten kunnen bijdragen. Deze aanpak werkt, want in 2008 werd Audi door het Deutsches Institut für Betriebswirtschaft voor de vijfde maal beloond voor het innovatiefste ideeënmanagement in de automobielbranche.
au080466_large
Medewerkers worden aangemoedigd veranderingen te initiëren
Bij de beoordeling van de ideeën gelden drie criteria. Naast het aantal ingezonden en doorgevoerde voorstellen voor verbetering wordt het beste idee gekozen aan de hand van de opbrengst die het idee in het eerste jaar levert. “Audi heeft zich ten doel gesteld om uiterlijk in 2015 de aantrekkelijkste werkgever te zijn”, verklaart Widuckel. “Mede daarom moedigen wij onze medewerkers aan veranderingsprocessen te initiëren.”
Een van de drie winnaars van dit jaar was Frank Bauer, die 121 ideeën instuurde. Een groot deel daarvan had betrekking op technische oplossingen voor een betere verpakking. Dat leidde tot besparing bij de productietijd per auto. Ook de transporten tussen Audi en de toeleveranciers konden worden verminderd. “Dat zorgt voor minder verkeer en beschermt het milieu”, geeft Bauer aan. Zelf werkt hij bij Audi in Neckarsulm mee aan de productie van de Audi A5 Cabriolet.

Bron: Audi Nederland

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen