Zoek

Audi R1O Le Mans series Charles Zwolsman

lms-spa09-14-cz-004lq1
Charles Zwolsman:
“De 6e plaats in Spa was een goed solide resultaat.”

Charles reageert nuchter op het resultaat van het afgelopen weekend. “Het was in ieder geval een stap in de goede richting en met dit resultaat kunnen wij verder. Ik denk dat het voor ons allemaal moeilijk was om in een goed ritme te komen met de verschillende weersomstandigheden in de vrije trainingen. Mijn teamcollega’s en ik hebben allemaal een solide race gereden en daardoor een netjes resultaat neergezet.”

Uitslag reden voor een feest.
“Nee het was, met alle respect, nog niet de plaats waar we echt op hoopten. Ik denk dat als wij nog dit jaar een keer op het podium kunnen eindigen er dan wel een klein feestje gevierd wordt. Maar er was tevredenheid en optimisme voor de aankomende races bij het team van Dr. Colin Kolles.” Nog problemen met de Audi R10 gehad? “In de eerste stint van de race maakte mijn teamcollega Andy Meyrick contact met een van de Austin Martin’s na de restart van de eerste safetycar fase. Hierbij was de auto licht beschadigd geraakt en moesten we een vroege pitstop maken. Daardoor verloren we behoorlijk wat plaatsen maar gelukkig hebben we ons kunnen herstellen.”
Geen rondje zonder iemand in te halen.
51 Auto’s aan de start, dat moet toch een enorme drukte geven. “Ja, maar daar heeft iedereen last van. Het is in de race niet voorgekomen dat ik een rondje reed zonder iemand in te halen en dat houdt je dan ook scherp.” Waar kunnen volgens jou nog verbeteringen in de auto zitten? “De balans van de auto is nog niet wat het moet zijn. Er zijn erg weinig vrije trainingen in het race weekend zelf. De vrije trainingen voor Le Mans zijn langer en ik hoop dat we daar de setup wat meer in de goede richting kunnen krijgen.”
In de Le Mans Race gelden andere vereisten.
Tussen de nummer 1 (Peugeot) en de Kolles Audi R10 ligt zo’n 3 sec., is de Peugeot zo snel? “Het verschil in de race is gemiddeld zo’n 2-3 sec. en dat is inderdaad veel. Maar het is natuurlijk niet zo gek. Peugeot heeft de auto flink door ontwikkeld en is in een gevecht met de Audi R15. De Audi R10 waar wij in rijden was op snelheid vorig jaar al geen partij meer voor de Peugeot maar in een race als de 24h van Le Mans gelden andere vereisten en wist Audi met de R10 toch te winnen. Ook in de race van het afgelopen weekend zijn we gefinisht voor een hoop andere auto’s die in principe snellere ronde tijden kunnen rijden.”
Je weet nooit hoe het loopt.
“Ik hoop dat wij het goed gaan doen, betrouwbaar is de auto in ieder geval. Op snelheid zullen we zeker de Peugeot’s en de nieuwe Audi R15 niet kunnen verslaan, maar het is een lange race en je weet nooit hoe het loopt. Wij focussen ons vooral op de finish halen met zo min mogelijk fouten en incidenten en dan zien we aan het einde van de 24h wel waar wij staan.”
Charles Zwolsman in de Sportschool voor Le Mans.
“Fysiek heb ik gelukkig geen probleem met de auto. De stuurbekrachtiging helpt daar natuurlijk bij. Maar ik zal gewoon verder gaan met mijn trainingen in de sportschool. De nek heeft het het zwaarst, dus zover ik die kan trainen leg ik daar de nadruk op.”
Prognose voor Le Mans.
“Mijn prognose voor Le mans is dan ook zoals gezegd, finishen zonder fouten en incidenten dan kunnen we nog best ver komen.”
Volgende race: 24 uren van Le Mans 13 en 14 juni a.s.

 

Bron: Charles Zwolsman Racing Media Services

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen