AudiBlog.nl

Droom begin voor ABT Team

abt-lms-gt3
Het team van ABT Sportsline is met een echte droom start van het 2009 motorsport seizoen begonnen: Binnen een maand met goede coureurs won de Allgäuer team in de ADAC Formule Masters, in de ADAC GT Masters en in de DTM? Dus in alle categoriën, waar de abten ‘dit jaar op inzet. Vol zelfvertrouwen reist het team naar de volgende uitdaging: Het komende weekend (23-24. Mei) ABT Sportsline gestart met steun van Audi en twee Audi R8 LMS op de 24-uurs race op de Nürburg ring-Nordschleife.

“Wij kijken uit naar deze race, dat is zeker een van de grootste uitdagingen in de autosport op alle telt,” zegt team baas Hans-Jürgen Abt “We weten dat we met de Audi R8 LMS een sterke auto hebben, haar reeds bewezen vermogen om te winnen. Wij weten maar al te goed dat een 24-uurs race op de noord-loop zijn eigen wetten heeft. ”

In het kader van het spektakel, worden er meer dan 200.000 fans verwacht, ook begint de junior, Daniel Abt in de ADAC Formule Masters. Twee races staan op de Nürburgring voor Abbot en zijn team-mate Rene Binder op het programma.

24h Nürburgring: top sterren in de cockpit van de Audi R8 LMS

De ruim 20 kilometer lange Nordschleife wordt beschouwd als de zwaarste circuit ter wereld. Precies daarom, om de nieuw ontwikkelde Audi R8 een LMS uiteindelijke hardheid test. Het team ABT Sportsline heeft deze uitdaging voor een top team samen presenteert: de PlayStation R8 look met het uitgangspunt 97 wordt bestuurd door Christian Abt, een Belgische, Jean-François Hemroulle, Pierre Kaffer en Lucas Luhr. In de tweede R8, ter gelegenheid van de 100e Geboorte dag van de race Audi 100 beren, plaatsvervanger
Mattias Ekström, Timo SCHEIDER en Marco Werner uit.

“Met de race heb ik een rekening openen: 1997, 2003 en 2006, werd ik de tweede,” zegt Christian Abt, die als Mattias Ekström in de Special Operations tevreden. “Ik heb het racen met verschillende auto’s bestreden. Nu ga ik met een Audi R8 LMS, een pure sportwagen, weer terug. De Noord-Loop is een sensationele aard circuit.”

Onlangs heeft het team ABT Sport Line in 2003 en 2004 met de Abt-Audi TT-R van de DTM op de start van de race en bereikte hij een tweede en een vierde plaats. Vooral de uitvoer 2003er vele fans is onvergetelijk als de DTM rivalen Opel en ABT Sportline ook op het noorden lus een spannend duel pro-Fert, waarin de twee voertuigen op de kop noch op Rennhalb tijd slechts een paar seconden uit elkaar.

De race begint op zaterdag met 16 klok en 24 uur later afgevlakt.

ADAC Formule Masters: Daniel Abt wil aanval weer

Een bijzonder warm in de derde race van de ADAC Formule Masters: Daniel Abt Na zijn breuk met de races in Assen, toen hij als gevolg van een overtreding (inhalen op de rode vlag) in de in aanmerking komende heats van de twee was uitgesloten, wil de 16-jarige Kemptener nu aanvallen op de grond en verloor ne tabel Gutmacher leiderschap.

“Assen is uitgeschakeld, voor mij de enige die uitkijkt naar de Pas-burg ring”, zegt de jongste piloot reeks junior strijdlust. Niet zonder reden: in de Eifel track veroverd abt in het voorgaande jaar zijn eerste pole positie. En dat hij kan winnen, is hij eindelijk seizoen opener bleek in Oschersleben, dat hij met twee pole positions, een overwinning en een tweede plaats voor sensatie. “Gewoon omdat ik wil verder gaan en terug te keren naar de tabel leiderschap strijd.”

Abts teamgenoot Rene Binder heeft ook de beste in de Formula Masters beslecht: Zelfs in zijn allereerste race ging naar de Oostenrijkers op het podium en is nu in de top tien van de tabel.

De race op de Nürburgring zal op zaterdag (08:00 tot 14:00 klok) en duurt ongeveer 30 minuten.

Scherven uit Kempten

De overwinning van Tom Kristensen op de DTM-opener in Hockenheim was de 30e Succes van een piloot uit de Kemptener team. Succesvolle pilot-ter is Mattias Ekström met 13 overwinningen voor de in 2002 kampioen Laurent Aiello. Kristensen aangevuld met vier overwinningen rang drie van de interne ranglijst? voordat Kampioen Timo SCHEIDER.

Januari Seyffarth duur wordt een echte winnaar: Een week na zijn succes in Assen, waar hij, samen met Christian Abt beide wedstrijden van de ADAC GT Masters won de Youngster nu gewonnen tijdens de eerste race van de Porsche Carrera Cup op Hockenheim.

Bij de 24-uurs race is niet alleen de bezetting in de cockpit, maar ook om de put muur eerste klasse: Het uitgangspunt 97 wordt beheerd door Franco Chiocchetti in de DTM-auto ingenieur van Tom Kristensen. Als u het nummer 100 ontfermt van Alexander Stehlig die als ingenieur door Mattias Ekström al twee DTM-titel gevierd.

 Bron: ABT Motorsport


Gerelateerd nieuws