AudiBlog.nl

Audi A4 model 2010, MMI details en bekleding

audi-a4-2010-014
Vele vragen krijgen we van de Audi MMI navigatie, hoe ziet het eruit en wat zit erbij, maar ook over de sportstoelbekleding voor model jaar 2010.
Wij hebben een paar foto’s voor de duidelijkheid.
De foto toont de LED achterlichten die bij de Xenon verlichting zit.

audi-a4-2010-016
De vernieuwde buitenspiegel huis.
audi-a4-2010-017
Dit vindt ik mooi, want als je Xenon besteld of het zit in een pakket krijg je deze leuke kijkers, en natuurlijk aan de achterzijde de LED lichtjes.
audi-a4-2010-021

Het nieuwe navigatiesysteem dat bij het Pro line pakket zit en de Pro line business. Met de 6,5 inch (2d weergave) van Europa. Dit werkt echt geweldig, en als je uitgerbeider wil hebben dan neem je het MMI Navigatie systeem plus op harddisk basis.
audi-a4-2010-020

In plaats van de CD wisselaar nu 2 sd card lezers. Erg makkelijk en alle teksten komen op je scherm o.a. van de artiest. De CD sleuf is ook voor de DVD rom t.b.v. je Navigatie.
audi-a4-2010-019

Uiteraard denk ik aan het milieu en neem het start-stop systeem erbij. Scheelt toch weer 3% brandstof. Het systeem schakelt je motor uit bij stilstand. Bijvorbeeld als je voor een stop licht wacht.
audi-a4-2010-023
Hier het beeldscherm om de route in te plannen.
audi-a4-2010-026
En dit is ook fijn. Het TMC gedeelte en de file informaatie en politie controle. Altijd op kijken voor dat je weg rijdt, maar ook onder het rijden komt de wijziging of waarschuwing.
audi-a4-2010-025
Hier kan je de bron kiezen voor jouw muziek keuze. Wil je cd luisteren of de Aux aansluiting of je SD card.
audi-a4-2010-024
De car set up systeem om alles naar jouw smaak in te delen.
audi-a4-2010-027
Uiteraard kan je de GSM koppelen met het MMI systeem. Mits je de juiste telefoon hebt leest ie alle nummers uit, echt makkelijk. Je hele telefoonboek in je Audi.
audi-a4-2010-029
En bij al dit lekkers wil je toch ook knap zitten, de sportstoelen geven je heerlijk steun en zijn zeer goed instelbaar. En gelijk zie je hier de nieuwe bekleding.

Met dank aan Arjan voor de foto’s.


Gerelateerd nieuws

34 reacties

 1. edwin says:

  Kan Arjan ook wat uitgebreidere foto’s maken van het navigatiesysteem. Dit overzichtscherm laat niet goed zien wat de mogelijkheden nu zijn. Zit er bijvoorbeeld een soort 3D mode op (zoals op elke Tomtom, Navigon etc systeem)

 2. Stijn Soens says:

  Mijn A4 werd een week geleden afgeleverd en ik wist zelfs niet dat ik de nieuwe MMI zou krijgen, led-verlichting in spiegels en achteraan en TDIe motor. Ik ben dus supertevreden want je krijgt er meteen ook voicecontrol bij. De MMI is te vergelijken wat momenteel al in de Q5 zit (ik dacht MMI v3?). 3D kaarten met 3D gebouwtjes in het stad, display van nuttige info; allemaal erg grafisch en mooi + afspelen DVDs is ook een optie. Op de harde schijf zit ook nog 10GB voor mp3’s.

 3. Stijn Soens says:

  hier heb je de GPS navigatie:

 4. Edwin says:

  Stijn, heb je niet de MMI plus besteld? Dat is een MMI + Harddisk en het verschil is een hoger resolutie scherm (meer pixels) en 3D gebouwen. Maar dit is vast niet het standaard MMI systeem wat voortaan geleverd wordt in de A4 (in Nederland).

  Of is deze auto in Belgie besteld? daar krijg je namenlijk wel de MMI + harddisk geleverd.

 5. Jan says:

  Ik heb een vraag aan Arjan. Weet je misschien wat voor SD kaarten erin passen. Ik krijg morgen mijn 2010 model A4 met Proline Business. Ik hoop SDHC maar ik vermoed slechts SD.
  Bedankt voor een eventuele reactie.

 6. Audiblog says:

  32sdhc max.

 7. Goedemorgen,

  Gaaf zeg die led achterlichten, Weet iemand of er goede after market led units te verkrijgen zijn voor het nieuwste model 2009 die ik nu heb???

  Hoor het graag!!

  Groet Mark

 8. Wilfred vB says:

  Hallo,

  Ik krijg binnen 2 weken mijn nieuwe A4 opgeleverd met daarin het nieuwe MMI 3G systeem [niet de plus versie met HDD]. Ik ben de SDhc kaartjes op aan het zoeken op het www. Weet iemand of er misschien merken zijn die slechter zijn dan wel niet goed werken? [Kingston lijkt de voordeligste op dit moment]

  Weet iemand de indeling die je kan gebruiken? Moet alles is de Root of kan je ook folders met subfolders maken?

  Dan nog iets anders; is er iemand die weet of je de LED koplampen ook after market kan krijgen? En zo ja, waar?

  Ik ben benieuwd naar de reacties.
  W

 9. Rutger says:

  beste Audi Fans!
  ik heb op dit moment een audi besteld en die wordt in januari afgeleverd. als optie heb ik oa xenon plus en mmi navigatie plus. krijg ik bij mijn audi dan eigenlijk ook led achterlichten en 3d navigatie? het leek mij wel omdat ik reacties van mensen zie die dit al hebben maar ik raak nogal verward door het nummer 2010.

 10. AudiBlog Sander says:

  Ja je krijgt bij een A4 model jaar 2010 met xenon ook led achterlichten.
  MMI navigatie plus is 3D weergave met onder andere gebouwen afbeeldingen.
  Succes we zien graag foto’s en een rij verslag tegemoet.

 11. Audiblog says:

  Hoi Michel, Dat klopt het Pro Line Business en Pro Line pakket kent standaard de MMI navigatie. Deze is in 2d weergave en op basis van dvd rom. Je kan de DVD naar je SD card toe kopieëren en dan heb je de sleuf over voor een MP3 CD b.v. In je systeem zitten 2 slotkaart mogelijkheden voor je SD card. 1 wordt voor de navi en de 2e voor je muziek tot 32GB mogelijk. Hierdoor werkt je Navigatie al sneller. Maar geen 3d weergave.
  Wat je kan is bij bestellen het MMI navigatie plus systeem, ongeveer 1200,- dan heb je harddisk navigatie met 3d weergave, en DVD afspeelmogelijkheid. Dus als je nog budget hebt bestel deze dan zsm bij affabriek.

  M vr gr AudiBlog

 12. Jan says:

  Hoi,

  Ik heb een Audi A4 model van 2010. Mijn mmi installatie bevat ook 2 sd lezers. Net zoals bij de foto’s hierboven. Nu wil ik een sd kaart gaan kopen voor muziek op te zetten, maar kan ik daarvoor een sdhc kaart kopen of enkel een gewone sd kaart?

  Vriendelijke groeten

 13. Audiblog says:

  Je kan tot 32Gb SDHC kaartjes kopen voor de MMI systeem.

  M vr gr AudiBlog

 14. Frans says:

  Ik heb een gebruikte audi a4 avant PL Business op het oog, direct afkomstig van de audi fabriek in ingolstadt. Deze is als demo auto gebruikt door de fabriek en wordt rechtstreeks door PON geimporteerd.
  Er staat dat deze is uitgevoerd met Xenon plus verlichting. Kan iemand me vertellen vanaf welke maand in 2009 de LED achtervelichting wordt toegepast bij Xenon Plus. Ik begrijp dat de eerste versies in 2009 alleen LED voor hebben en niet achter.

  Dank en Groet,
  Frans

 15. Audiblog says:

  Beste Frans,

  De LED achterlichten in combinatie met Xenon is vanaf model jaar 2010 van kracht.
  Volgens mij na week 22 productie is dit ingegaan. Kan er een week naast zitten.

  Veel plezier alvast van je Audi.

  M vr gr AudiBlog

 16. Patrick says:

  Beste Audiblog,

  In week 4, 2010 wordt mijn nieuwe A4 S-edition afgeleverd en ik kan natuurlijk niet wachten. Graag wil ik de DVD-navigatie overzetten op een SD kaart, zodat ik de DVD lader kan gebruiken voor CD’s en de navigatie ook sneller kan laten berekenen.
  Hoeveel GB moet mijn SD kaart zijn om de navigatie op te zetten? Is 8 Gb voldoende?
  Klopt het trouwens ook dat ik het omzetten van DVD naar SD kan laten verlopen via het MMI systeem?

  Alvast dank voor het antwoord!

  Grt en de beste wensen,

  Patrick

 17. Audiblog says:

  Hallo Patrick,

  Je hebt minimaal 8gb SD card nodig om dit te doen. Het systeem werkt dan sneller.
  Uiteraard kopieer je de dvd naar SD in de auto MMI.

  Succes en alvast veel rijplezier.

  M vr gr AudiBlog team

 18. Eric says:

  Ik heb een A4 met MMI (basis) met CD speler en 2 sd kaarthouders. Ik begrijp dat je de geen muziek van je CD kan luisteren en van de navigatie gelijk kan gebruiken. Toch zou ik dat wel willen. Hoe kan ik dit voor elkaar krijgen?

 19. Patrick says:

  Beste Audiblog,

  Nog maar een vraag: op de S edition zitten standaard 18″ 245/40 banden.
  Nu is het volgens de dealer niet mogelijk om gebruik te maken van sneeuwkettingen aangezien de ruimte in de wielkasten te beperkt zou zijn bij deze banden.
  Is dit ook wanneer je gebruik maakt van speciale sneeuwkettingen die juist gebruik maakt van kleine schakels zoals de Maggi trak sport?
  Wat zijn de mogelijkheden wanneer je al winterbanden om de 18″ hebt zitten?
  Over de autosock hoor ik niets positiefs en ik zit er ook niet echt op te wachten om speciaal voor de wintersport nog een extra set velgen en banden aan te schaffen zodat ik er wel sneeuwkettingen op kan doen…..

  Graag hoor ik jullie mening!

  Met groet

 20. Maarten says:

  Weet iemand de precieze aantal gb van de navagatie software?

 21. Audiblog says:

  Hoi Maarten, Je kan een 8 gb sd card gebruiken om je DVD rom daarop te kopiëren. Hierdoor werkt je navigatie systeem sneller. Dit kan alleen met het MMI navigatie systeem 2010 modeljaar.

 22. Maarten says:

  Oke, bedankt voor de reactie! Nu heb ik nog 1 vraag, tijdens de proefrit in een audi a6 irriteerde in mij aan de navigatiestem, vooral het woord afschlaan.. Heeft iemand een idee hoe deze te veranderen?

 23. Bijna A4 rijder says:

  Hallo,

  je kan en navigeren en muziek met CD’s draaien. Tik je eerste de route in, die wordt dan geladen en daarna haal je naviCD er uit en stop je musicCD er in.
  So simple…..

 24. Taco says:

  Eind juli 2010 wordt m’n nieuwe Audi A4 S line afgeleverd. Volgens de dealer wordt dit modeljaar 2011. Omdat ik de week erna op vakantie ga wil ik alvast muziek op een SD kaart zetten. Hoe kan ik dit het beste inrichten zodat ik optimaal kan profiteren van het MMI systeem?
  Alvast dank jullie wel voor het meedenken!

 25. Maarten says:

  Hallo Taco,

  Het best is om mappen te maken per artiest en daarin bijvoorbeeld een cd of nummers van deze artiest te zetten.
  Met MMI systeem zal dan gewoon een lijst weergeven met de verschillende artiesten waardoor je door je artiesten kan bladeren.
  Verder heb ik ook 1 map gemaakt met verschillende artiesten.
  Het systeem werkt hetzelfde als wanneer er een ipod aangesloten wordt op het navagatiesyteem, erg fijn!

 26. Taco says:

  Beste Maarten,

  Dank je wel voor de toelichting; ik ga ermee aan de slag!

 27. Peter says:

  Ik heb nog een vraagje….hoe kopieer ik van de CD rom navigatie naar een SD kaartje en als dat gedaan is moet er dan nog iets aangepast worden in het MMI systeem?

  bij voorbaat vriendelijk dank

  Peter

 28. Audiblog says:

  Hallo Peter,
  Met een SD card van minimaal 8gb kan je in de auto de DVD naar de SD card schrijven.
  MMI bediening NAV dan set up en daar in staat in het rijtje Navigatie cd kopieren.
  Duurt snel 20 minuten. Het gaat vanzelf.

  Succes.

 29. Willem says:

  Welke formats muziek kan je op de SDHC kaarten zetten.

  Volgende week wordt m’n A4, avant TDi, multitronic afgeleverd incl MMI plus, en ik wil nu al een SD card vol met muziek zetten. Ik kijk er naar uit!

  Met vriendelijke groet,
  Willem

 30. Audiblog says:

  Je kan met de SDHC card 32 bb per slot kaartje op kwijt. Dus lekker veel .

  Ik weet het niet uit mijn hoofd maar MP3, WMA, AAC mpeg4 is er op te zetten, via mediaplayer of itunes kan met muziek op de sd card krijgen

 31. Flave says:

  Hallo mensen ik heb een vraagje,

  Zaterdag krijg ik mijn Pro Line business uit juli 2009, volgens mij geen 2010 model want op het dashboard zit de CD wisselaar en heeft geen klepje voor de slots.
  Ik vraag me af, als ik een CDtje maak met mp3/wma of AAC bestanden, krijg ik dan ook nummer weergave in het MMI systeem?

 32. Arnold Rekmans says:

  Hallo,

  Weet iemand of het mogelijk is DVD’s af te spelen met het mmi nav systeem van een A4 1-2010?

 33. Audiblog says:

  Op een standaard Audi MMI navigatie zit geen DVD afspeelmogelijkheid. Wel op een MMI navigatie plus kan men wel DVD films en muziek afdraaien.

 34. Hein says:

  Ik heb een Audi A4 model 2010 weet iemand hoe je het dashboard verlichting aan kunt zetten.

  MvG Hein.

Je kunt op dit moment niet reageren.