AudiBlog.nl

16 juli 2009: 100 jaar Audi [Persbericht]

audir8-mat-6203

• Officiële overhandiging van de Audi-tulp
• Matzwarte Audi R8 draagt 100 jaar voorsprong door techniek met zich mee
• Nieuwe Nederlandse Audi-site gaat live

Op 16 juli bestaat Audi precies 100 jaar. De Nederlandse Audi-importorganisatie, die dit jaar precies 35 jaar actief is, geeft dit eeuwfeest een bijzonder tintje. Zo krijgt de fabriek, Audi AG, op het grote Audi-gala in Ingolstadt een officiële Audi-tulp overhandigd. Bovendien wordt er een opvallende, matzwarte Audi R8 ingezet en op de dag van het eeuwfeest gaat de nieuwe Nederlandse Audi-site live.

audi-tulp7216

Op het Gala tere ere van het honderdjarig bestaan van Audi in Ingolstadt, overhandigt de Nederlandse Audi-importeur de eerste officiële Audi-tulp aan vertegenwoordigers van Audi AG. Deze tulp is een kruising van het Negrita- en Pink Diamond-ras. Hij is indringend rood van kleur en valt verder op door zijn grote bloemen. De Audi-tulp is een goede groeier en bloeit van eind januari tot en met het einde van het tulpenseizoen.

audir86229

Matzwarte topsporter

Uiteraard staat ook de showroom van Audi-importeur Pon’s Automobielhandel in Leusden in het teken van het honderdjarig bestaan van Audi. Naast de Audi oer-quattro en diverse rally-uitvoeringen van de Audi quattro, is een matzwarte Audi R8 daar een van de blikvangers. Deze sportwagen dankt zijn dreigende matzwarte kleur aan de zogenaamde VinyTouch-afwerking, een uitermate sterke en kleurechte folie die – indien gewenst – eenvoudig is te verwijderen. Toch is de Audi R8 niet volledig matzwart: het 100 jaar voorsprong-door techniek-logo is in glans uitgevoerd en zorgt op die manier voor een even subtiel als fraai contrast.
En over sport gesproken: de DTM-races die in het weekeinde van 17-19 juli op het Circuit Park Zandvoort plaatsvinden, staan voor Audi ook in het teken van het honderdjarig jubileum van het merk.

Bron: Audi Nederland


Gerelateerd nieuws