AudiBlog.nl

Audi hoopt op herstellende markt voor 2010

audi-logo-blogformaat

INGOLSTADT – De topman van autoconstructeur Audi, Rupert Stadler, hoopt op een herstel van de vraag in het komende jaar. “We zien alvast een sprankeltje licht aan de horizon en we gaan 2010 optimistisch tegemoet”, aldus Stadler in het vaktijdschrift Automobilwoche. “Na elk dieptepunt volgt een heropstanding.”
Er wordt bij Audi vooral veel verwacht van de nieuwe modellen zoals de Audi A1. De Brusselse vestiging van Audi zal vanaf 2010 enkel nog de A1 produceren.

Audi heeft de crisis op de automarkt het afgelopen jaar nog goed kunnen doorstaan en verkocht ongeveer 1 miljoen wagens. Begin 2009 zakten de verkoopscijfers met meer dan een vierde. De afgelopen maanden stabiliseerde de situatie zich, mede door de nieuwe wagen Q5, die de balans verbeterde.

Gezien de lichte stijging op de markt is het niet nodig om de ingevoerde arbeidsduurvermindering te verlengen, aldus Werner Widuckel, personeelschef bij Audi. Zo is er in Ingolstadt, in de Duitse deelstaat Beieren, voor de komende maanden geen arbeidstijdverkorting gepland.

Bron:  De Standaard online


Gerelateerd nieuws