Zoek

Dit weekend Le Mans serie met Charles Zwolsman

charles-zwolsman-1

Le Mans Series 2009
30 juli – 2 augustus a.s. Algarve Portugal

Charles Zwolsman:
“Het circuit ziet er niet makkelijk uit.”

De volgende race in de razend populaire Le Mans Series zijn van 30 juli t/m 2 augustus a.s. op het “Algarve Motor Park” circuit in Portugal. Het is een praktisch nieuw (2008) circuit in de Portugese Algarve met een totale lengte van plm. 4,6 km. Het circuit is eigenlijk nergens vlak en dat maakt veel blinde bochten. En om het, volgens Charles, leuk te maken mét hoogte verschillen. Vooral bocht 9 is met een 0-G val erg spectaculair, een enorme steile zwarte afdaling waardoor je in je stoel wordt gedrukt. Daarop gelijk een volgas linker bocht met veel onderdruk in je buik.


De race begint in de avond schemering
De race wordt verreden over 1000 km, begint in de schemering van de avond en eindigt ‘s nachts. Tijdens de race kunnen naar verwachting snelheden bereikt worden van ruim 300 km/h. Na zijn mega prestatie met het Kolles Audi R10 team in de 24 hrs van Le Mans, overdenkt Charles Zwolsman de komende wedstrijd.

Het is een uitdagend circuit
“Voor mij is dit prachtige circuit nieuw. Ik heb wat filmpjes van de baan bekeken en het ziet er niet makkelijk uit. Maar het is wel een mooi en uitdagend circuit.” Naar info heeft het circuit wat hoogteverschil, is dat erg lastig. “Dat is over het algemeen juist wel leuk. Bijna alle mooie circuits hebben hoogteverschil.” Is er in combinatie met enkele blinde bochten veel last te verwachten van het langzamere verkeer. “Dat wordt lastig. Zeker in combinatie met het feit dat het een avondrace is.”

charles-zwolsman-2

Stand competitie en prognose Algarve
“Als Kolles Audi R-10 team staan wij met auto nr. 14 op een 8e plaats en individueel sta ik ook op een 8e plek in de competitie. Sinds Spa is die stand namelijk niet veranderd omdat de 24hrs van Le Mans niet meetelt voor de competitie.” Wij weten dat je altijd voorzichtig bent met prognoses, maar toch. “Vergeleken bij de 24 hrs van Le Mans is dit weer een heel ander circuit. Het is de vraag of we hier ook zo sterk zullen zijn. Ik hoop zelf op een plaats in de top 5.” Dat er minder km gereden wordt dan op Le Mans, is dat een voor- of nadeel voor de Kolles Audi R10. “In principe een nadeel, omdat er minder tijd is voor anderen om pech te krijgen. Maar het is niet een groot nadeel.”

Het gaat goed met teammaat Narain
Hoe is het met je geblesseerde teammaat. “Het gaat goed met Narain. Hij werkt hard aan zijn herstel en kan zoals het er nu uitziet gewoon meedoen in Portugal en dat is goed nieuws.” Dus die springt nooit meer vlak voor de race over een muurtje. “Ik denk dat hij de volgende keer wel wat voorzichtiger zal zijn.” Het kan in Portugal heet zijn, is dat een probleem. “Nee gelukkig rijden we niet in een dichte auto, dus de hitte valt mee. Door de pauze in de LMS competitie is het de afgelopen weken vrij rustig geweest. Daardoor heb ik extra kunnen trainen in de sportschool om te zorgen dat ik goed voor de dag kan komen in Portugal.

Nog nieuws te melden. “Jazeker mijn nieuwe website. Kijk maar eens op charleszwolsman

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen