AudiBlog.nl

Audi A5 Sportback rijtest door Autozine

a5-sportback-test-autozine

De Audi A5 was er al als coupé en als cabriolet. Nu introduceert Audi de A5 Sportback: een vijfdeurs A5. De fabrikant spreekt zelf echter liever van: “de ruimte van een Avant, het uiterlijk van een coupé en de luxe van een limousine”. Biedt de “A5 Sportback” inderdaad het beste van drie werelden, of is het van allemaal net niks?
Stel uw buurman koopt een Audi A4. Een bewonderenswaardige keuze. Bovendien vertelt de man gevraagd en ongevraagd vol trots hoe goed de auto rijdt. Maar nu zit u met een probleem: de exclusiviteit is er wel van af.

Daarom is de A5 Sportback net even anders dan anders. Technisch gezien worden de Audi A4 en A5 uit dezelfde bouwstenen opgetrokken. Beide modellen delen dezelfde motoren, elektronica en wielophanging. De aankleding geeft ieder model een eigen karakter. De A5 Coupé en Cabriolet zijn uitgesproken levensgenieters, terwijl de A4 sedan en Avant meer praktisch zijn. De A5 Sportback zit er precies tussenin

Lees verder op  AutoZine de rijtest van de Audi A5 Sportback.


Gerelateerd nieuws