AudiBlog.nl

Audi A5 Sportback test Autowereld

a5-sportback-test-autowereld

Onder het motto meer is beter introduceert Audi de A5 Sportback. Het model is de sportief gelijnde tegenhanger van de A4 Sedan en geheel volgens de laatste trend een vierdeurs coupé. Maar heeft het model bestaansrecht of boort de Sportback de zoveelste nieuwe nichemarkt aan zonder echt potten te kunnen breken?

Mercedes begon er jaren geleden al mee en na BMW is nu ook Audi er flink druk mee. We doelen hier op het zoeken naar nichemarken en het slim benutten van bestaande technieken. Zo bracht Mercedes ons de B-klasse, C Sportcoupé, R-klasse en CLS. Audi pakt het nog iets groter aan en heeft vele beschikbare trends gevolgd. Zo zagen we naast de Q7 de Q5 verschijnen en komt het merk met de vier ringen in 2011 met de Q3 op de markt. En ook met de A3 Cabriolet en A4 Allroad lette Audi goed op. De trend die op het moment heerst in de autowereld is het aanbieden van een vierdeurs coupé. Mercedes opende de dans met de CLS, maar als snel volgde Volkswagen met de Passat CC. Nu antwoordt Audi met de A5 Sportback en in 2012 verschijnt er ook een A7. Waar de A5 Sportback zich in een iets lager segment begeeft moet de A7 het rechtstreeks opnemen tegen de CLS.

Duidelijk visitekaartje
Lees verder op Autowereld


Gerelateerd nieuws