AudiBlog.nl

Audi Brussels draait aan 38.000 exemplaren per semester

a3-14tfsi-bij-schroothoop1

Bij Audi Brussels zijn tijdens de eerste helft van dit jaar ruim 38.000 wagens gebouwd. Dat blijkt uit de halfjaarcijfers die de Duitse autoconstructeur heeft gepubliceerd. Bij de Audi A3 kwam de Brusselse fabriek aan een totaal van 11.806 exemplaren, terwijl van de Volkswagen Polo nog 26.361 wagens van de band rolden. De productie van de Volkswagen Polo wordt afgebouwd, maar de Belgische fabriek is volop bezig met de voorbereidingen voor de exclusieve productie van de nieuwe Audi A1. Die zal vanaf volgende lente in Brussel worden gebouwd. Vanaf midden oktober zullen er de eerste testwagens van de bank rollen. Gemikt wordt op een jaarproductie van 80.000 exemplaren. (MH)

tekst: Express.be


Gerelateerd nieuws