AudiBlog.nl

Audi R8 Spider alleen met V10-motor

r8-spyder-21

Op de IAA-autoshow in Frankfurt, die in september wordt gehouden, stelt Audi de langverwachte open uitvoering van R8 Spider voor. De open tweezitter krijgt de toevoeging Spider, zo verklapte de fabrikant tijdens de perspresentatie aan De Telegraaf.

De fabrikant lepelt direct de grootste motor die het bedrijf voor de sportwagen voorhanden heeft achter de voorstoelen, de 5.2 V10-motor met een vermogen van 525 pk. Een achtcilinder staat vooralsnog niet gepland, laat een medewerker weten. De sportwagen haalt met de V10-krachtbron een topsnelheid van ongeveer 316 km/h. Let wel, met gesloten softtop. Wanneer het dak tussen voorstoelen en motorblok ligt, levert de Spider aan topsnelheid in.

lees verder op de telegraaf


Gerelateerd nieuws