AudiBlog.nl

Audi A4/A4 Avant S edition : sportiviteit, luxe en comfort [Persbericht]

aoz_a4_10068-daytona-grey-sedan-vrij

• Sportieve én complete standaarduitrusting – scherpe meerpijs
• Karaktervolle benzine- en TDI-motoren met groen label
• 500 stuks beschikbaar

In navolging van de Audi A3 en Audi A3 Sportback is ook de Audi A4 /A4 Avant er nu in S edition-uitvoering. Daarbij krijgt de Audi A4 de beschikking over een sportief getinte én bijzonder complete standaarduitrusting met onder meer een S line sportonderstel, Xenon plus-verlichting, een diefstalalarm, MMI-navigatie en 18 inch lichtmetalen velgen. De meerprijs voor de S edition-modellen bedraagt slechts € 5.000,-. In totaal zijn er 500 Audi A4 S edition-modellen beschikbaar.

De uitrusting van de Audi A4/A4 Avant S edition is uitermate omvangrijk. Het toch al sportieve karakter wordt om te beginnen extra aangezet met S line. Dat staat voor een 30 mm verlaagd sportonderstel in combinatie met 18 inch gegoten lichtmetalen velgen en 245/40 R 18-banden. S line verleent ook het interieur extra sportiviteit. Om te beginnen is de hemelbekleding in zwart uitgevoerd. De stoelen zijn bekleed met een speciale combinatie van stof (middenbaan) en zwart leder (zijwangen), voorzien van elektrisch verstelbare lendensteunen en het S line-logo. Ook standaard is een met leer bekleed driespaaks S line-sportstuur en een pooknop die is afgewerkt met geperforeerd leer. De stiksels van het stuur, de pookknop én de vloermatten zijn uitgevoerd in zilvergrijs of zwart. Het interieur is bovendien afgewerkt met S line-decoratielijsten in geborsteld aluminium. Er is keuze uit de exterieurkleuren Daytonagrijs pareleffect en Phantomzwart pareleffect. Om het bijzondere karakter van de Audi A4/A4 Avant S edition te benadrukken, zijn de instaplijsten links en rechts voorzien van het S line-opschrift. Het subtiele S line-embleem is bovendien terug te vinden op beide voorschermen.

aoz_a4_10068-daytona-grey-avant-vrij

Ook sportief: een hoge mate van luxe

De Audi A4 en A4 Avant S edition laten overtuigend zien dat een sportief karakter prima samen kan gaan met een hoge mate van luxe en comfort. Tot de standaarduitvoering van de S edition-modellen horen namelijk ook Xenon plus-verlichting, Audi parking system achter, diefstalalarm, MMI-navigatie, bestuurdersinformatiesysteem met kleurenscherm, Audi soundsystem, telefoonvoorbereiding, een middenarmsteun vóór en fraaie optische accenten in de vorm van aluminium raamlijsten en een aluminium dakrailing (Avant).

Gunstige meerpijs

Ondanks de omvang van de extra uitrusting, bedraagt de meerprijs voor de S edition-uitvoeringen van de Audi A4/A4 Avant slechts € 5.000,-. Het effect daarvan komt elk jaar weer terug in de vorm van een beperkte bijtelling (voor zakelijke rijders).
De S edition-uitvoeringen zijn leverbaar in combinatie met de 1.8 TFSI-motoren (88 kW/120 pk en 118 kW/160 pk), de 2.0 TFSI (132 kW/180 pk) en de 2.0 TDI-krachtbronnen (88 kW/120 pk en 105 kW/143 pk). Er is keus uit een handgeschakelde zesversnellingsbak of een Multitronic traploze automatische transmissie. De 2.0 TFSI met handgeschakelde versnellingsbak heeft een A-label; de overige benzinemodellen (limousine en Avant) hebben een B-label. Een aantal dieselmotoren heeft eveneens een A-label.
Alle S edition-modellen hebben standaard voorwielaandrijving; quattro permanente vierwielaandrijving is optioneel beschikbaar voor de modellen met de 1.8 TFSI (118 kW/160 pk) en de 2.0 TDI (105 kW/143 pk) motor.
De totale oplage van de Audi A4/A4 Avant S edition bedraagt 500 stuks. De levering start per direct.

Bron: Audi Nederland


Gerelateerd nieuws