AudiBlog.nl

Een grote aanwijzing over de EV concept van Audi op de IAA

audi_e-tron

Volgens informatie, zal Audi een elektrisch voertuig („EV”) introduceren, gebruikmakend van een capacitieve weerstandsopslag of samen met een batterij pack.
EEStor is een in Texas-Gebaseerd prive gehouden bedrijf dat werkt aan het ontwikkelen van een super condensatorsysteem voor een EV dat door Zenn Motor Company (Canada) gebouwd moet worden.

eestor_cell

Ook Volkswagen heeft een laboratorium sinds 1998 samen met de Universiteit van Stanford voor elektronica onderzoek.
De onderzoekers in Stanford ontwikkelden een stroomcondensator die zich met fractal wiskunde op condensatorplaten baseert.
Een op condensator-gebaseerde EV heeft verscheidene voordelen over een op batterij-gebaseerde EV.
De condensatoren verminderen de laad tijd tot een paar minuten, zijn er geen problemen met overbelasten/oververhitten, en zij stellen geen geheugen tentoon dat het volledige ontladen van het apparaat toelaat.

Jammer genoeg, hebben de condensatoren een grotere machtsdichtheid dan batterijen, maar condensatoren hebben ook een lagere energiedichtheid.
Ik veronderstel dat we in ongeveer zeven dagen meer zullen leren.
Er wordt uitgegaan dat deze techniek in een een R8 body gemonteerd word maar op basis van de teaser vind ik het geen R8. Ik vermoed dat we kleiner moeten denken en dat het waarschijnlijk een op de VW Bluesport gebaseeerde Audi EV is.


Gerelateerd nieuws