AudiBlog.nl

Audi A3/A3 Sportback 1.6 TDI nu ook met S tronic-transmissie [Persbericht]

a3080030_large1

• Lage CO2-uitstoot van 109 g/km goed voor A-label
• 20% bijtelling voor zakelijke rijders
• Nu al negen ‘20%-modellen’ in de Audi A3/A3 Sportback-reeks
• Ook leverbaar in Pro Line- en Pro Line Business-uitvoering

De Audi A3/A3 Sportback-modellen met de nieuwe, zeer efficiënte 1.6 TDI-motor (77 kW/105 pk) zijn nu ook leverbaar met de zeventraps S tronic-transmissie met dubbele koppeling. Alle Audi A3 1.6 TDI-modellen beschikken standaard over een Start-Stop-systeem en recuperatie. Mede daardoor blijft de CO2-uitstoot beperkt tot 109 g/km; voor de A3 Sportback is de uitstoot 112 g/km. Daarmee zijn de nieuwe uitvoeringen goed voor een A-label. Zakelijke rijders kunnen bovendien rekenen op inschaling in de 20%-categorie van de fiscale bijtelling.

De zeventraps S tronic-transmissie voor de Audi A3/A3 Sportback 1.6 TDI combineert sportiviteit, comfort én efficiency. Dankzij de dubbele koppeling maakt hij schakelen vrijwel zonder onderbreking van de aandrijfkracht mogelijk. Deze efficiënte werking komt zowel de prestaties als het comfort ten goede. De S tronic-transmissie kent een volautomatische modus, maar via ‘paddles’ aan het stuur zijn de schakelpunten ook handmatig te selecteren.

Comfortabele efficiency

Evenals de versies met handgeschakelde versnellingsbak, zijn ook de S tronic-uitvoeringen van de Audi A3/A3 Sportback 1.6 TDI standaard voorzien van een Start-Stop-systeem en recuperatie. Start-Stop zorgt ervoor dat de motor automatisch afslaat zodra de auto tot stilstand komt. Bij het loslaten van de rem start de motor weer. Recuperatie zet de (bewegings)energie die vrijkomt bij het uitrollen en afremmen om in elektriciteit. Deze wordt opgeslagen in de accu en weer gebruikt bij accelereren. Dit ontlast de generator en dat levert een brandstofbesparing van maximaal 3% op. Het gemiddelde brandstofverbruik van de Audi A3/A3 Sportback 1.6 TDI S tronic is dan ook zeer gunstig: 4,4 l/100 km. Dit komt overeen met een CO2-uitstoot van 112 g/km – goed voor een A-label én inschaling in de 20%-categorie van de fiscale bijtelling (voor zakelijke rijders). Inmiddels zijn binnen de Audi A3/A3 Sportback-reeks negen ‘20%-modellen’ beschikbaar.

Drie uitrustingsniveaus, volop individualiseringsmogelijkheden

Voor de Audi A3 1.6 TDI en Audi A3 Sportback 1.6 TDI S tronic zijn drie uitrustingsniveaus beschikbaar: Attraction, Ambiente en Ambition. De drie uitrustingsniveaus zijn te combineren met de Pro Line-uitvoering. Bij de Attraction-uitvoering wordt de standaarduitrusting tegen een (bijtellingsvriendelijke) meerprijs van € 1.195,- uitgebreid met metallic- of pareleffectlak, volautomatische airconditioning, radio concert, een met leer bekleed stuur, middenarmsteun met opbergvak, verwarmbare buitenspiegels en ruitensproeierkoppen en 16 inch lichtmetalen velgen.
De Attraction-modellen van de Audi A3/A3 Sportback 1.6 TDI S tronic zijn er ook in Pro Line Business-uitvoering. Tegen een meerprijs van € 1.595,- wordt de standaarduitrusting dan (verder) verrijkt met volautomatische airconditioning, metallic- of pareleffectlak, een middenarmsteun met opbergvak en het Audi radio/DVD-navigatiesysteem.
De Audi A3 1.6 TDI Attraction S tronic is leverbaar vanaf € 30.920,- (inclusief btw en bpm) en de prijzen van de Audi A3 Sportback 1.6 TDI Attraction S tronic beginnen bij € 32.070,-. Voor de Ambiente-uitvoeringen gelden prijzen van respectievelijk € 32.830,- en € 33.980,-. De Ambition-modellen met de combinatie 1.6 TDI S tronic staan te boek voor € 33.460,- ( Audi A3) en € 34.610,- (Audi A3 Sportback). De nieuwe modellen zijn met onmiddellijke ingang bestelbaar.

Bron: Audi Nederland


Gerelateerd nieuws