AudiBlog.nl

Audi Q3 als uitbreiding van de SUV-familie vanaf 2011

Audi Q3 als uitbreiding van de SUV-familie vanaf 2011

In 2011 wordt de Audi-SUV-familie uitgebreid met de nieuwe Q3, waarvan Audi hoge verwachtingen heeft. De ‘quattro’-vierwielaandrijving is een wezenlijk bestanddeel van het modeloffensief van Audi. Daarbij verovert Audi succesvol nieuwe marktsegmenten, zoals blijkt uit de geslaagde start van de Audi Q5.

De nieuwe Audi Q3 is een compacte en sportieve SUV met een coupé-achtig uiterlijk en vijf deuren. De zitpositie is evenals de wielmaat en de bodemvrijheid typisch voor een SUV, maar de Audi Q3 onderscheidt zich door zijn uitgesproken sportieve rijgedrag, zijn efficiency en comfortniveau. De Audi Q3 is een aanvulling op de succesvolle Q-familie van Audi, die op dit moment bestaat uit de vorig jaar geïntroduceerde Audi Q5 en de onlangs vernieuwde Audi Q7.

Audi gaat zijn nieuwe compacte SUV, de Audi Q3, produceren in Spanje. Dat gebeurt in de SEAT-fabriek in Martorell. De productiecapaciteit voor de Audi Q3 bedraagt 80.000 stuks per jaar. Met de productie van de Audi Q3 in deze fabriek is een investering van circa 300 miljoen euro gemoeid

Bron: Audi


Gerelateerd nieuws