AudiBlog.nl

Audi test waterstof auto in de Q5

Audi Q5 waterstof

In het kader van het Clean Energy Partnership (CEP) zet Audi met de Volkswagen zes brandstofcelauto’s in. Het gaat om vier Volkswagens en twee Audi’s.

 

Vanaf het einde van deze maand zet het concern twee Volkswagens Tiguan Hymotion, twee Caddy’s Hymotion en twee Audi’s Q5 HFC in. De zes waterstofauto’s rijden mee in het Berlijnse stadsverkeer. Zodoende hoopt de Volkswagen Groep waardevolle informatie te verzamelen die van pas komt bij de doorontwikkeling van de waterstofauto.

Professor Jürgen Leohold, chef Research and Development bij Volkswagen: “De brandstofcel is een belangrijk onderdeel van Volkswagens toekomstplannen als het om aandrijflijnen gaat. Wij zijn blij dat we dit project kunnen starten. We verwachten vanaf 2020 de eerste productieauto’s met waterstofaandrijving aan te bieden. Dan moet er uiteraard wel een goede infrastructuur zijn.”

Het Clean Energy Partnership is een samenwerking tussen BMW, het Berlijnse verkeersinstituut, Daimler, Ford, GM/Opel, Hamburger Hochbahn AG, Linde, Shell Hydrogen, StatoilHydro, Total, Vattenfall Europe en Volkswagen. Het project kent drie fasen. De huidige, tweede fase loopt tot eind 2010 en behelst een technische update van de auto’s en de infrastructuur. Ook de verschillende praktijktests die momenteel plaatsvinden behoren tot deze fase.

De derde fase duurt tot eind 2016. In deze laatste periode wil het Clean Energy Partnership de marktintroductie van waterstoftechnieken voor personenvervoer voorbereiden. Het programma is onderdeel van het Duitse innovatieprogramma voor waterstof- en brandstofceltechnologie (NIP).

Via: Autoweek


Gerelateerd nieuws