Zoek

Nieuwe fabriek voor carrosserieën Audi A3 [persbericht]

AU050072

• Investeringen van meer dan 100 miljoen Euro
• Forse uitbreiding aan noordkant fabrieksterrein Ingolstadt
• Investering in de toekomst

Ook in het jaar waarin Audi het honderdjarig bestaan viert, investeert het merk met de vier ringen krachtig in de toekomst. Eind oktober beginnen de graafwerkzaamheden voor een belangrijk bouwproject aan de noordkant van het Audi-fabrieksterrein in Ingolstadt. Met een investering van meer dan 100 miljoen Euro wordt hier de nieuwe fabriek voor de carrosserieën van de Audi A3 gebouwd.

De moderne faciliteiten voor de carrosserieproductie van de Audi A3 ontstaan op een terrein van 40.000 vierkante meter. Frank Dreves, als lid van de raad van bestuur verantwoordelijk voor de productie, verklaart: “De A3 is een van de bestverkochte modellen uit het Audi-modelprogramma. Met de nieuwe carrosseriefabriek maken we de weg vrij voor de verdere succesvolle toekomst van het model.”

AU060015

Peter Mosch, voorzitter van de ondernemingsraad van Audi AG, beschouwt het omvangrijke bouwproject als een duidelijk signaal naar de werknemers: “De nieuwe carrosseriefabriek is een investering op lange termijn in de productiestandplaats Ingolstadt en opent voor ons perspectieven voor het duurzaam veiligstellen van de werkgelegenheid.” In totaal werden er sinds 1996 al meer dan twee miljoen Audi’s A3 in de fabriek in Ingolstadt gebouwd. Daarmee behoort het model tot de succesvolste in de bedrijfshistorie van Audi.

Bron: Audi Nederland

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen