AudiBlog.nl

”The next big thing” de Audi A1 teaser en microsites

AL090186_small[1]

Audi A1: De toekomst is gestalte

• Ontwerp van de Tokyo en Parijs tonen auto’s was een teken van wat komen
• De Subcompact auto heeft Audi genen nog is zeer individueel
• Nieuw gezicht: de onafhankelijkheid en de premie voor een nieuwe doelgroep

Een nieuwe naam, een nieuw segment, een nieuwe auto. Is er een meer fascinerende uitdaging voor een auto-ontwerper? Spannend en verrassend ontwerp was wat het Audi-team is erop gericht in 2007, wanneer het erop gericht de A1 project quattro voor de Tokyo Motor Show en opnieuw in 2008 voor de A1 Sportback concept voor de Paris Auto Show. Beide studies zijn emotie-verpakte visies voor een nieuwe, jonge doelgroep en de specifieke eisen van de stad rijden, en hebben systematisch verfijnd sinds die tijd. De toekomst is bijna hier: Het aftellen naar de A1 is begonnen.

AL090185_small[1]

De auto is nog steeds een geheim, maar Stefan Sielaff, Hoofd Design bij AUDI AG, is nu al praten over de toekomst kleinste model in de Audi-familie. “De nieuwe Audi A1 heeft het ontwerp in zijn genen. Net als alle andere Audi-modellen, de verhouding van broeikasgassen aan het lichaam ligt tussen 1:3 en 2:3. De voorste overhang is kort, maar het wiel putten worden uitgesproken, waardoor de A1 een brede weg houding krijgt. ”

AL090184_small[1]

De Audi design team heeft ook komen met iets speciaals voor de C-stijl. De coupe-achtige silhouet van de A1 is duidelijk verschillend van die van de A3. “Audi is beroemd voor het nemen van een groot aantal kenmerken van zijn showcars in serieproductie. Het dak boog is een uniek kenmerk van de Tokyo Showcar, er is een zekere dynamiek in de stroom van de A-en C-stijlen. Een belangrijk detail voor maatwerk, dat veel kan ik u zeggen, “zei Sielaff. Er zullen vele manieren om de A1 te passen aan uw persoonlijke ideeën, vooral in het interieur.

AL090181_small[1]

De single-frame grille – een centrale functie voor Audi Design – identificeert de A1 als een Audi. Maar er is nog een verrassing in petto. “We zullen iets doen hier, misschien met de hoeken en de breedte van de grille,” zegt Sielaff. Dit zal gevolgen hebben voor de koplampen. Maar meer op die in januari 2010.

Ga hier naar de speciale Audi A1 microsites .

Ga hier naar de overige nieuwe media:

The Audi A1 on You Tube
The Audi A1 on Twitter

The Audi A1 on Facebook fanpage

Source: Audi AG


Gerelateerd nieuws