AudiBlog.nl

Van de Audi e-tron worden er 1000 stuks gemaakt

Audi zegt dat het alleen van plan is om 1000 stuks te maken van haar e-tron elektrische sportwagen en dat het vrijwel zeker zal worden geprijsd wordt “boven de R8” niveau als hij in de verkoop gaat in 2012.

“Er zijn altijd mensen die graag de eerst  nieuwe technologie zelf willen hebben,”  heeft Achim Badstubner, hoofd van Audi’s exterieur design verteld Autocar.

Hij voegde eraan toe dat, gezien het feit dat Audi 5000 dealers wereldwijd heeft, Audi de denkt dat 1000 stuks haalbaar moeten zijn dan.

Audi’s visie voor de elektrische auto wijkt niet sterk af van Tesla’s, waarvan de roadster de commando junior-supercar prijs ontving. “Elektrische auto’s zijn meestal stadsauto’s,” zei Badstubner, “maar dit is moeilijk, omdat de batterijen zo duur zijn, en beperking van hun concurrentievermogen.”

Net als de Tesla Roadster, zal de e-tron zal een alternatief voor early adopters.

De 313 PK sportwagen wordt aangedreven door vier elektromotoren, een voor elk wiel, en maakt gebruik van composiet carrosserie over een alumninium spaceframe chassis.

Audi gelooft dat sommige klanten de  e-tron verkiezen boven een klassieke sportwagen, maar dat veel klanten zullen kiezen om een verklaring af te leggen in plaats van een goedkopere elektrische of hybride auto kopen.

Bron: AutoCar


Gerelateerd nieuws