AudiBlog.nl

De Audi A8L(ang) is 15cm langer dan de normale A8

In een afgesloten ruimte op de Autosalon van Genève 2010 presenteerde Audi alvast de lange uitvoering van de A8. De wagen wordt voor het grote publiek pas volgende maand op de autotentoonstelling in Peking officieel voorgesteld, maar de fabrikant wilde potentiële kopers in Zwitserland de limousine niet onthouden. Alleen met een speciale VIP-pas was de verlengde A8 te bezichtigen.


Wat bood de VIP-pas aan toegevoegde waarde? Een kijkje in de 15 cm langere A8. Die extra lengte komt geheel ten goede aan de achterinzittenden, want voorin blijven alle afmetingen hetzelfde. De achterpassagiers kunnen in de A8L de benen strekken. Zij verkrijgen toegang tot de achterbank, verdeeld over twee stoelen met wegklapbare middentunnel door extra brede deuren.

De fabrikant start de levering met een benzine- of dieselmotor met acht cilinders. Later volgt een uitvoering met zescilinder motor, terwijl met het oog op de Chinese markt een twaalfcilinder versie volgt. Die W12 meet volgens de medewerker op de Zwitserse Audi-stand 6,0 liter. Een vermogen geeft de persoon niet op. Naar verluidt zou het blok meer kracht leveren dan de 500 pk die we ervan kennen.

Via: De AutoTelegraaf.


Gerelateerd nieuws