AudiBlog.nl

Audi A3 sedan alleen voor Amerikaanse markt?

Volgens niet officiële bron komt er een Audi A3 sedan. De vierdeurs-versie zal volgens berichten uitsluitend worden gebouwd voor de Amerikaanse markt in de nieuwe VW fabriek in Chattanooga, Tennessee. Qua omvang zou de A3 sedan de maten hebben van de oude A4 (B4). Het nieuwe MQB platform zal worden gebruikt en ook de TFSI motoren, alsmede een elektrische/hybride versie.

De A3 sedan zal platform en component delen met de Amerikaanse VW Jetta en de nieuwe Jetta R.
De nieuwe A3 coupé zal design-delen hebben zoals gezien op de Seat IBE concept terwijl de Amerikaanse vierdeurs (A3) delen zal gebruiken die zijn afgeleid van de VW NCC concept. Een mogelijke tweedeurs-versie is ook nog niet bevestigd.
Verwachting dat ie komt is pas in 2013, want de A3 wordt vanaf 2012 in zijn nieuwe vorm verwacht.

Thanx to Bojan

Foto: AutoBild/Huckfeldt


Gerelateerd nieuws