Zoek

Gerucht: Audi R8 GT2 (UPDATE)

Er gaat een gerucht in de wandelgangen dat Audi aan een snellere R8 GT2 werkt, de huidige R8 GT3 is al zeer succesvol.
Als er waarheid aan het gerucht zit, is aan te nemen dat de R8 GT2 een Turbo motor gaat krijgen om het nodige vermogen te ontwikkelen.

Het is dan niet ondenkbaar dat er een 2.5TFSI 5 cilinder motor gebruikt gaat worden.
Door de lage 2500cc motor inhoud met turbo zijn er vrij grote restrictors te gebruiken en tevens een laag wagen gewicht van toepassing.

Deze combinatie kan zeer succesvol worden omdat er dan relatief veel vermogen uit de 2.5 liter motor te halen valt in combinatie met een laag gewicht.

Race 5 cilinder motoren zijn niet nieuw voor Audi, met de Audi 90 quattro IMSA GTO werden met een 700+ pk motor de nodige successen behaald.

Noot van de redactie AudiBlog

Er waren al eerder geruchten dat Audi d.m.v. het veranderen van de aerodynamische-delen er een GT1-versie van wilde maken zodat in het GT1-kampioenschap zou kunnen worden meegereden.
Wij hebben echter twijfels over dit gerucht omdat de GT2-versie eigenlijk alleen maar interessant zou zijn voor de 24u van Le Mans en de ALMS-races in de VS.
En in tegenstelling tot de (huidige) GT3-versie, kosten de GT2-versies beduidend meer en zijn zij qua snelheid langzamer.
Een optie zou nog kunnen zijn dat Audi in de VS het tegen de BMW M3 GT2 wil opnemen zoals vroeger in de IMSA-serie. Maar dan zou het weer mogelijk zijn dat Audi gebruik wil gaan maken van een 1.6 turbomotor want daarover gaan ook al geruchten en deze zou tot meer dan 700 pk kunnen leveren en ook gebruikt gaan worden in de volgende generatie LMP1 racewagen voor Le Mans.

Maar, wie weet verrast Audi ons met iets heel onverwachts 😉

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen