AudiBlog.nl

Audi: Webshop met persoonlijke karakter

’s-Hertogenbosch – Autobedrijf Van den Udenhout is sinds mei 2008 actief met een webshop waarin Volkswagen- en Audi gerelateerde lifestyle producten en accessoires worden verkocht. De webshop is inmiddels een vertrouwd adres voor liefhebbers, met name de Audi lifestyle spullen gaan als warme broodjes over de toonbank. De kracht van de webshop is het persoonlijke en service gerichte karakter van Eric Merkx die de webshop (en de accessoires shop bij Van den Udenhout) runt.

De Volkswagen kinderslee is het eerste artikel wat Eric Merkx op 23 mei 2008 heeft verkocht via de webshop. Eric Merkx is werkzaam bij Autobedrijf Van den Udenhout in ’s-Hertogenbosch. Drie jaar geleden kwam Eric in aanmerking met online shoppen, in zijn vrijetijd kocht hij zo nu en dan wat via internet en hij merkte al snel dat dit ontzettend makkelijk en snel werkt. Eric gooide een balletje op bij het management van Van den Udenhout om een webshop te beginnen voor Volkswagen- en Audi gerelateerde lifestyle artikelen en accesoires. Na akkoord ging hij aan de slag, de website liet hij bouwen en in de avonduren ging hij de shop vullen met artikelen.

Een webshop lijkt gemakkelijk te onderhouden, maar er komt meer bij kijken dan men ziet en denkt. De website moet 24-uur per dag bereikbaar en up-to-date zijn, nieuwe artikelen moeten worden gefotografeerd en online geplaatst worden, continue controleren of producten leverbaar zijn die worden aangeboden via de webshop, factureren, betalingen controleren, orders dagelijks verzamelen en verzendklaar maken en het belangrijkste van alles de communicatie met de klant moet 100% service gericht zijn en real time, snel dus.

Wat vind Eric zo leuk aan het runnen van een webshop? ‘Online verkoop is zo leuk, kijk, vanochtend kreeg ik om 09.00 uur een mailtje van een klant die zich afvroeg of wij een set zonneschermen voor zijn Golf op voorraad hadden. Om 09.02 uur stuur ik een mailtje terug naar de klant dat wij deze op voorraad hebben. 10 minuten later gaat de telefoon, het is de klant van de zonneschermen dat hij de zonneschermen via de webshop heeft besteld en betaald, maar dat hij mij toch even hoogstpersoonlijk wilde bedanken voor de supersnelle service, tja en daar doe je het voor…’aldus Eric Merkx. ‘Klanten vinden het fijn wanneer ik binnen het uur een berichtje terugstuur en dat hoor ik dus ook vaak terug, een kleine moeite een groot gebaar zeg maar’.

Naast de maandelijkse e-mailnieuwsbrief komt de webshop ook aan bod in de social media kanalen van Van den Udenhout; twitter en linkedin. ‘Van de week had ik een berichtje op Twitter geplaatst dat de nieuwe collectie van de Audi quattro in de webshop te vinden is’. Nog geen 5 minuten later kreeg ik al de eerste reacties op mijn tweet’. Eric en het webshopteam blijven continue bezig met het optimaliseren van de website en het aanboren van nieuwe media om de webshop onder de aandacht te brengen en dat maakt mijn werk erg leuk, het is een ongoing process met een open einde.

Autobedrijf Van den Udenhout

Balkweg 1

5232 BT ’s-Hertogenbosch

Neem hier een kijkje in de webshop van: Van den Udenhout


Gerelateerd nieuws