Audi gaat produceren in America

Audi heeft besloten om auto’s te gaan produceren in de Verenigde Staten. Het gaat in eerste instantie om een assemblagefabriek, maar ook een extra fabriek voor motoren en versnellingsbakken wordt overwogen.

Dat heeft Audi-topman Rupert Stadler gezegd tegen Automotive News. “Het is volkomen duidelijk dat we productiecapaciteit nodig hebben in de Verenigde Staten”, zei Stadler. “De vraag is alleen wanneer.”

In 2010 verkocht Audi ruim 100.000 auto’s in de VS en daar moet jaarlijks zo’n 10 tot 20 procent groei in zitten. “Onze levertijden zijn te hoog omdat de vraag hoger is dan het aantal auto’s dat we kunnen leveren”, zegt Stadler. Audi verkocht in 2010 wereldwijd 1,1 miljoen auto’s en wil dat aantal bijna verdubbeld hebben in 2020. Extra productiecapaciteit is dan onmisbaar. De extra fabriek voor motoren en versnellingsbakken zou Audi overigens kunnen combineren met Volkswagen.

Via: Carros

Gerelateerde artikelen