Zoek

Audi A1 MTM Nardo Edition rijdt de 997 en M3 eruit op de snelweg

Gaaf het kleine beest de Audi A1 van MTM de Nardo Edition met 500 pk en een top snelheid van 324 km/u rijdt even op de autobahn de Porsche 997 Sport Classic eruit en de BMW M3.

MTM wist eerst niet zo goed, hoe de vleugel gemonteerd te krijgen op de kleine A1. Dat gold eigenlijk ook voor de geblazen motor van de Audi TT RS en de bijbehorende vooras. Echter Tuner Roland Mayer liet zich er niet door weerhouden zijn project uit te voeren. De aandrijving ging er in en de motor werd op 500 PK gebracht, die nu enigszins gecontroleerd door een Drexler-sperdifferentieel het vermogen aan de 19 inch voorwielen kan overbrengen.

De van carbon gemaakte spatborden werden kort voor de Highspeed-test aan de A1 geschroefd.
Om er voor te zorgen dat Audi’s kleinste na de snelle ritten niet zijn remsysteem in rook op zou zien gaan, werd een achtpots reminstallatie geïnstalleerd. Een schroefset bracht de A1 dichter bij het asfalt en moest voor betere tractie zorgen, iets wat op het hobbelige circuit van Nardo geen pretje is – en zeker niet bij 324 km/u. Als de GPS de magische 3-2-4 in het display laat zien, is de missie volbracht.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen