Audi Q3 rijtest van AutoZine

De Audi Q3 is een zogenaamde “compacte SUV”. Dat wil zeggen dat het model de stoere uitstraling van een terreinauto combineert met de luxe van een personenauto. Daarmee is de Q3 niet uniek, want vele merken hebben een soortgelijke auto in het assortiment. De Audi Q3 is echter dubbel zo duur als de goedkoopste compacte SUV en nog altijd enkele duizenden euro’s duurder dan de nabije concurrentie. Biedt Audi echt meerwaarde of strooit Audi de SUV-koper zand in de ogen?

Als het gaat om directe concurrenten, dan is de Volkswagen Tiguan de aangewezen kandidaat. Volkswagen is immers het moederbedrijf van Audi en beide auto’s delen daarom dezelfde techniek. Een woordvoerder van Audi omschrijft dat echter politiek correct als “beide merken delen dezelfde know-how, maar ontwikkelen onafhankelijk”. Om de verwarring nog groter te maken: de Audi Q3 wordt geproduceerd door Seat.

Lees het test verslag verder van de Q3 rijtest op AutoZine.

Gerelateerde artikelen