De vernieuwde Audi S4 van ABT

ABT POWER geeft zelfs de snelle Audi S4 vleugels. De compressor-V6 met drieliter inhoud is met 333 pk (245 kW) van huis uit al behoorlijk sportief, echter iedereen die toch eigenlijk meer kracht en dynamiek wil, krijgt met de ABT S4 een super sportmachine: de decent elegante bolide heeft dan 435 pk (320 kW) op de straat te brengen.

En de 102 extra paarden, die in de ABT S4 aan het werk gaan, doen het extreem goed: nu gaat de sprint van 0-100 km/u in slechts 4,6 seconden, bij de ‘standaard’ Audi S4 is dat 5,1 seconden.

Een halve seconde verschil is bij zulk sterke auto’s een eeuwigheid. De topsnelheid ligt nu bij 282 km/u en dat is 32 km/u meer dan bij de standaard S4. De door ABT Sportsline getunde motor wordt vanzelfsprekend zonder elektronische snelheidsbegrenzing geleverd.

 

Ook wat betreft het koppel maakt de bij ABT getunde S4 berensterk: i.p.v. 440 Nm is nu 520 Nm beschikbaar, een stijging van 19 procent. En zo gaat de 3.0 TFSI in elke werksituatie krachtig aan de slag.

De vermogenstoename brengt extra rijplezier en toont overwicht in praktisch alle zeven verzetten van de DSG-bak. Echter het verbruik – en daarmee samenhangend de schadelijke uitstoot – is niet hoger dan bij de standaardmotor.

Er openbaart zich nu een rijdynamisch onderscheid op provinciale wegen en snelwegen, want de ABT S4 kan alles nog beter, is nog sportiever, en is sprintsterk tot aan de nieuwe V-Max, want zo gaat de zespitter nu te werk.

Als passende aanvulling op het krachtige optreden van de AS4 beveelt ABT de inzet van een 4-pijps sportuitlaat aan en de ABT CR of DR-velgen. De mooie cirkels onder de Audi zijn met passende banden te verkrijgen in de maten 19 tot 20 inch.

Bron: ABT

 

 

Gerelateerde artikelen