AudiBlog.nl

Bugatti verkoopt allerlaatste Veyron

02-Bugatti-Veyron

•Wereldprimeur 450ste Veyron – Grand Sport •Vitesse ‘La Finale’ – op autoshow Genève
•Productie van krachtigste en snelste productie-supercar na tien jaar beëindigd
•Allerlaatste Veyron gewild exemplaar voor verzamelaars

Bugatti heeft de 450ste en laatste Veyron verkocht, waarmee de productie van het model na tien jaar is beëindigd. Het allerlaatste exemplaar, de Grand Sport Vitesse ‘La Finale’ met chassisnummer 450, schittert volgende week op de internationale autoshow van Genève. Daar wordt hij geflankeerd door het allereerste exemplaar met chassisnummer 1 dat tien jaar geleden het Atelier in Molsheim verliet.

16 cilinders, 1.200 pk, een maximumkoppel van 1.500 Newtonmeter, een sprint van 0 naar 100 km/u in 2,5 seconden en een wereldrecordsnelheid van 431,072 km/u. Dat zijn de naakte cijfers die de magie en uniekheid van deze ultieme supercar het afgelopen decennium onder woorden brachten.

01-Bugatti-Veyron

300 coupés, 150 roadsters
De productie van de Bugatti Veyron was beperkt tot 450 exemplaren: 300 coupés – de Veyron 16.4 (1.001 pk) en Veyron 16.4 Super Sport (1.200 pk) – die lang geleden al uitverkocht waren en 150 roadsters, in de vorm van de Veyron 16.4 Grand Sport (1.001 pk) en Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse (1.200 pk). De gemiddelde prijs van de recent verkochte Veyrons bedroeg inclusief opties 2,3 miljoen euro.

La Finale
De laatste Veyron met chassisnummer 450 – de Grand Sport Vitesse ‘La Finale’ – werd bemachtigd door een koper uit het Midden-Oosten. Dit exemplaar zal als gewild verzamelaarsobject een aanzienlijke waarde blijven vertegenwoordigen.


Gerelateerd nieuws