AudiBlog.nl

Rijtest: Porsche 911 GTS van Quoto

Porsche GTS

Deze lekkere rode Porsche met zwart gelakte velgen wordt getest door Sjoerd van Stokkum.
Quoto test de Porsche 991 GTS.

Elke 911 Carrera GTS heeft een 316 kW/430 pk sterke zescilinder boxermotor die voor topprestaties zorgt. De sportiviteit komt uiteraard ook tot uiting in zowel in- als exterieur én in de standaarduitrusting. De nieuwe 911 Carrera GTS is er vanaf € 145.200.

De Porsche 911 Carrera GTS heeft achterwielaandrijving. De Coupé-uitvoering met PDK (Porsche Doppelkupplungsgetriebe) sprint van 0-100 km/h in 4,0 s (Cabriolet: 4,2 s). Elke Porsche 911 Carrera GTS heeft een topsnelheid van meer dan 300 km/h. De gemiddelde verbruikscijfers variëren van 8,7 l/100 km voor de 911 Carrera GTS Coupé met PDK tot 10,0 l/100 km voor de 911 Carrera 4 GTS Cabriolet met handgeschakelde zevenversnellingsbak (CO2: 202-235 g/km).

Aangenaam sportief
De nieuwe 911 Carrera GTS-modellen zijn herkenbaar aan hun widebody-carrosserie, matzwarte 20-inch lichtmetalen wielen met centrale wielmoer en donker uitgevoerde bi-xenon koplampen met het Porsche Dynamic Light System (PDLS). Veel onderdelen zijn in zwart uitgevoerd, waaronder de vier uitlaatpijpen. Een typisch GTS-interieurdetail is de centraal geplaatste toerenteller met rode wijzerplaat. Alle GTS-modellen worden standaard uitgevoerd met features die het sportieve karakter extra benadrukken zoals het Sport Chrono Pakket, het actieve sportonderstel PASM (Porsche Active Suspension Management) dat de carrosserie met 10 mm verlaagt en een sportuitlaat die voor de onmiskenbare GTS-sound zorgt. De sportstoelen bieden dankzij de bekleding van leder/alcantara optimale houvast, óók tijdens zeer snelle ritten.

Kijk hier de rijtest met de 911 GTS;

Via: Quoto


Gerelateerd nieuws