Zoek

Van Splunteren geeft visitekaartje af voor Porsche top

01-GT3-nl-Max-van-Splunteren-was-oppermachtig-tijdens-de-races-op-Spa-Francorchamps-150502

Op het fameuze circuit van Spa-Francorchamps sloeg Max van Splunteren tijdens de eerste races in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux 2015 meteen zijn slag. Van Splunteren was met de Remeha-Porsche van GT3.nl voor 54.000 bezoekers oppermachtig in de trainingen en won beide races. De populaire Amerikaanse acteur Patrick Dempsey, bekend van de tv-serie Grey’s Anatomy, maakte het weekend van GT3.nl eveneens onvergetelijk door donderdags tijdens de vrije trainingen achter het stuur te kruipen van de Remeha-Porsche van GT3.nl.

Op donderdag vonden de vrije trainingen plaats op het fraaie ruim 7 km lange circuit van Spa-Francorchamps en de deelnemers aan de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux konden voor het eerst dit seizoen de krachten met elkaar meten. Max van Splunteren was ondanks zijn tweede tijd achter Peter Hoevenaars niet tevreden. “Het ging nog niet goed genoeg, ondanks de uitgebreide test vorige week.” Maar samen met Land Motorsport ging Van Splunteren op zoek naar tijdswinst en dat resulteerde vrijdags in twee keer de snelste tijd (pole position) tijdens de kwalificatietraining: “De auto stuurde beter in de snelle passages en mede daardoor durfde ik ook voor een iets aanvallender lijn te kiezen ondanks dat er hier en daar nog vochtige plekken op de baan waren. En dat betaalde zich meteen uit,” concludeerde de 19-jarige Van Splunteren. Vrijdagmiddag werd de eerste race in het bijprogramma van de WEC 6 uurs-race verreden en daarin was Van Splunteren na een goede start ongrijpbaar voor de concurrentie. “Toen ik eenmaal een gat van ruim 4 seconden had ben ik iets rustiger gaan rijden om mijn banden te sparen.”

04-GT3-nl-Max-van-Splunteren-op-het-podium-met-Porsche-board-member-Wolfgang-Hatz-150502

Met deze eerste overwinning op zak kon Van Splunteren zaterdags tijdens de tweede race met een goed gevoel van start. Na een bliksemstart vanaf pole position dook hij met de geel-zwarte Remeha-Porsche weer als eerste de beroemde La Source bocht in, met Peter Hoevenaars opnieuw op de tweede plaats. Toen Max van Splunteren een paar ronden later toch een Porsche iets groter zag worden in zijn spiegels maakte hij zich even zorgen: “Eerst dacht ik dat het Hoevenaars was, maar al snel bleek het om de kampioen van vorig jaar, Xavier Maassen, te gaan. Ik ben er toen nog even goed voor gaan zitten en wist mijn voorsprong weer te vergroten.” Zo pakte Van Splunteren zijn tweede zege van het weekeinde; hoewel Maassen de snelste ronde in die race opeiste werd hij met 10 seconden bestraft omdat hij de zogenaamde ‘track limits’ had overschreden. Dat kostte Maassen plek 2, die hij door de rijdstraf aan wederom Peter Hoevenaars moest laten. De volledige top van Porsche Motorsport was getuige van het sterke optreden van Max van Splunteren, die op het podium de beker kreeg uitgereikt van niemand minder dan Dr. Wolfgang Hatz, R&D en Motorsport Board Member van Porsche AG.

Voor GT3.nl werd het succesvolle weekend bekroond met de aanwezigheid van de Amerikaanse acteur en coureur Patrick Dempsey, die donderdagmiddag de kans met beide handen aangreep om een half uur extra track time in een Porsche 911 te krijgen in de auto van Max van Splunteren. “Ik ben reuze blij met deze kans, want ik heb niet alleen wat extra tijd gekregen om dit lastige circuit te leren kennen, maar ik heb ook bewondering gekregen voor coureurs zoals Max van Splunteren, die met deze ‘cup’ versie van de legendarische Porsche 911 zeer snelle tijden op de klokken zetten. Chapeau!” aldus de populaire Dempsey, die tijdens de 6 uurs WEC race met een Porsche RSR van Proton Racing in de LM GTE Am categorie deelnam.

porsche Nederland

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen