Zoek

Audi verkopen? Probeer de autosloperij!

audi-sloopHoe moeilijk het ook is, soms moet je accepteren dat je trouwe vierwieler toch echt niet meer verder kan. Of hij nou niet door de APK-keuring is gekomen, niet te repareren is na een ongeluk of gewoon opgebruikt is, je kan gelukkig vrijwel altijd je auto verkopen. Je buurman of achterneef zal misschien geen auto meer kopen waar hij niet in kan rijden, maar de autosloperij wel! Voor een eerlijke prijs koopt hij jouw sloopauto en ben je er in no-time van af.

Sloopauto

Wanneer is je auto veranderd in een sloopauto? Eigenlijk wanneer je geen gebruik meer van de auto kan maken en hij dus alleen nog maar nutteloos in je garage kan blijven staan of – zoals de naam al zegt – gesloopt kan worden. Een sloopauto kan je moeilijk nog doorverkopen aan een particulier, behalve misschien aan de enkeling die als hobby heeft wat een autosloperij professioneel doet. De autosloperij echter koopt vrijwel elke auto op. Je kan je auto aanmelden om te zien wat je er nog voor zal krijgen. Als je vervolgens besluit je auto te verkopen, is hij snel verkocht, vaak al binnen 1 dag!

Wat krijg ik voor mijn auto?

Wat je precies zult krijgen voor je auto is lastig te zeggen. Het zal uiteraard minder zijn dan waar je dezelfde auto in goede staat voor kan doorverkopen. De autosloperij zal kijken naar de staat van de carrosserie en van de verschillende onderdelen van de auto. De prijs die je krijgt zal meestal tussen 50 tot 1500 euro liggen. Als je twijfelt, kan je eerst de inruilwaarde aanvragen. Soms is een auto nog geen sloopauto, maar heeft een auto wel schade (oftewel een schadeauto). In sommige gevallen kost repareren van deze schade meer dan de auto nog waard is. Ook als je repareren te duur vindt, is een autosloperij een optie om te overwegen. Vaak halen zij uw auto ook nog eens gratis op. U hoeft geen sleep of takelbedrijf in te schakelen.

Onderdelen bij de autosloperij

Je kunt bij de autosloperij niet alleen terecht om jouw auto te verkopen, maar vaak ook om onderdelen te kopen. Niet alle onderdelen die een autosloperij uit auto’s haalt worden doorverkocht, veel worden ook naar het buitenland geëxporteerd. Als je een onderdeel zoekt, is het echter het zeker waard om bij een autosloperij te kijken. Het aanbod is groot en de levering is snel. Ook is het goedkoper onderdelen te kopen bij een (Audi) autosloperij dan bij een autodealer, tot wel 60%. Bij veel autosloperijen krijg je garantie op de onderdelen voor een bepaalde tijd. Dit is een voordeel ten opzichte van tweedehands onderdelen kopen bij een particulier.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen