AudiBlog.nl

Welke drie Audi’s zijn perfect voor het trekken van een caravan?

Het zou fijn zijn als elke auto geschikt was voor het trekken van een caravan. Helaas is dit niet het geval en zie je op de weg vaak de minder mooie exemplaren een caravan trekken. En dat terwijl een sleurhut achter je auto al niet bepaald voor een stijlvolle aanblik zorgt. De Audi RS6 Avant, S5 Cabrio en Q5 3.0 TDI zijn perfect voor het trekken van een caravan, én zorgen er bovendien voor dat dit er niet burgerlijk of oubollig uitziet. De nieuwe modellen van deze Audi’s zijn zelfs standaard uitgerust met een trekhaak. Ben je in het bezit van een ouder model? Dan kun je via een online trekhaakspecialist als Rameder alsnog op zoek gaan naar een passende trekhaak voor je auto.

Audi RS6 Avant

De Audi RS6 Avant is ideaal voor gezinnen die er met de caravan op uit willen. De stationwagen biedt namelijk plek voor vijf personen, beschikt over een ruime kofferbak en op het dak van de auto kunnen fietsen geplaatst worden. De Avant heeft een maximaal trekgewicht van 2100 kg, wat betekent dat er met gemak een goede caravan aan gekoppeld kan worden. Bovendien beschikt de auto over vierwielaandrijving en is deze uitgerust met een V8-motor met een vermogen van 560 pk en een koppel van 800 Nm. Zoals je in deze rijtest video kunt zien, zorgen deze specificaties ervoor dat je flink door kunt trappen op de weg.

Beeldrechten: Flickr Audi RS 6 Avant (C6) – Frontansicht (2), 26. Oktober 2012, Düsseldorf M 93: “Dein Nordrhein-Westfalen” CC BY 2.0 Bepaalde rechten voorbehouden

Audi S5 Cabrio

Als je echt in stijl op pad wilt met de caravan, doe dit dan met de Audi S5 cabriolet. De S5 ziet er bijzonder mooi uit, en met de kap open zal je ongetwijfeld veel bekijks hebben terwijl je caravan achter je aan hobbelt. De S5 maakt gebruik van een atmosferische 3,0 liter grote V6 FSI die zo’n 333 pk en 440 Nm aan koppel op de weg zet. Hierdoor heeft de auto genoeg kracht om een caravan van maximaal 1900 kg te trekken.

Beeldrechten: Flickr Audi S5 Cabriolet nakhon100 CC BY 2.0 Bepaalde rechten voorbehouden

Audi Q5 3.0 TDI

De Audi Q5 TDI is een karakteristieke middelgrote SUV met vijf zitplaatsen, waarmee je met gemak een caravan van zo’n 2000 kg kunt trekken. De Q5 beschikt over een 3.0 liter grote V6-motor die 240 pk aan kan en heeft een koppel van 500Nm. Deze stoer uitziende auto maakt het mogelijk om met het hele gezin met de caravan naar de vakantiebestemming te rijden, zonder dat dit er burgerlijk uitziet.

Beeldrechten: Flickr 2009 Audi Q5 SE TDi Quattro The Car Spy CC BY 2.0 Bepaalde rechten voorbehouden

Mocht je van plan zijn om met de auto een caravan te trekken, dan is het niet alleen belangrijk dat je auto hiervoor geschikt is, maar ook dat de auto en caravan ‘bij elkaar passen’ én dat je een juiste trekhaakcombinatie gebruikt om deze twee aan elkaar te koppelen. Bekijk op de website van Caravans.net aan welke eisen je trekauto allemaal moet voldoen.


Gerelateerd nieuws