AudiBlog.nl

Wat minder auto verkopen voor Audi

Het jaar 2017 is wellicht wat minder positief gestart dan verwacht voor het automerk Audi ten opzichte van 2016. Al was dit een erg succesvol jaar, met name door het aantal auto verkopen in China en andere delen van Azië welke een steeds grotere markt vormen voor het Duitse merk. Maar ook in Nederland waren de aantallen respectievelijk een stukje minder, dit terwijl het aantal auto verkopen in het algemeen is gestegen in deze periode.

Afgelopen maand juni heeft Audi positie veertien behaald op het aantal verkocht auto’s in Nederland, dit betekent dat er 10 andere merken meer auto’s hebben verkocht. Zo had Audi er 1.232 verkocht en de nummer één Volkswagen 4.447. Een groot verschil, al is dit soms ook lastig te vergelijken. Zo worden uiteraard niet dezelfde soort modellen verkocht en is de doelgroep ook anders.

Steeds meer mensen kiezen tegenwoordig er ook voor om hun Audi online te verkopen. Dit biedt namelijk meer gemak en eenvoud, maar vaak wel een lagere prijs. Op deze wijze kiezen consumenten voor het gemak en is de prijs van minder grote factor. Waar snel een auto verkopen voor steeds meer consumenten een voordeel biedt.

Verkoop je auto altijd voor de juiste prijs

Een auto verkopen is soms lastig. Er zijn natuurlijk diverse mogelijkheden, van het online verkopen, tot langs bij de officiële garage van de dealer of gewoon langs een dealer in de buurt bijvoorbeeld. Ieder heeft zijn eigen voorkeur. Belangrijk is om altijd goed te weten wat de huidige waarde is van de auto. Nu is niet iedereen een auto expert, en is dit daarom een lastig gegeven om in te schatten. Wat daarom raadzaam is, is om de huidige dagwaarde op te vragen via websites als Kentekencheck.nu of Kentekencheck.net, via een zeer goedkoop rapport kun je jezelf beter informeren. Dit leidt dat je uiteindelijk een betere onderhandelingspositie hebt als je de auto daadwerkelijk wilt verkopen.

Een dealer probeert natuurlijk de beste prijs te krijgen voor zijn inkoop, maar door beter op de hoogte te zijn van de waarde van de auto voorkom je dat je de auto voor een veel te lage prijs verkoopt. En dat zou zonde zijn van je Audi, welke een goede prijs verdiend. Ook kan het nooit kwaad om langs verschillende dealers te gaan met je auto en zien waar je de beste prijs kunt krijgen, hier zitten soms nog grote verschillen in.


Gerelateerd nieuws