AudiBlog.nl

Tips om een slimmere bestuurder te worden

De een wil graag een comfortabele auto voor lange ritten, de ander koopt een snelle wagen uit liefhebberij. Waarvoor je de auto ook gebruikt, het kan nooit kwaad om eens wat nieuwe tips en tricks te proberen, waardoor je bewuster omgaat met je auto en wellicht een centje bespaart!

Goedkoper autorijden

Het grootste nadeel van autorijden is dat je regelmatig moet tanken. Dit zijn altijd uitgaven die je liever vermijdt. Met deze tips bespaar je op brandstof en rijd je ook nog eens milieubewuster!

 

  • Controleer regelmatig je bandenspanning. Banden die een te lage of te hoge spanning hebben zullen sneller slijten. Daarnaast verbruik je ook nog eens meer brandstof bij een onjuiste bandenspanning. Weet je niet wat de correcte bandenspanning is? Dit staat meestal aan de binnenkant van het brandstofklepje of in het onderhoudsboekje.
  • Ga voortaan tanken bij een onbemand pompstation. De brandstof is hier over het algemeen goedkoper, doordat je het uurloon van de pompbediende niet hoeft te betalen.
  • Tank daarnaast bij voorkeur zo vroeg mogelijk op de dag. Richting de middag stijgt de buitentemperatuur en vloeistoffen zetten uit bij temperatuurverhogingen. Hoe lager de temperatuur, hoe meer waarde voor je geld. Houd ook de weersvoorspelling in de gaten, wordt het morgen wellicht veel warmer? Tank dan vandaag nog.
  • Schakel door bij 2000 toeren. Toegegeven, dit is niet erg sportief, maar wel het zuinigst! De vierde versnelling bij 50 km/u of de vijfde bij 70 km/u hoeft geen uitzondering te zijn.
  • Doe je ramen dicht tijdens het autorijden. De wind die naar binnen waait zorgt er uiteindelijk voor dat je meer gas moet geven om dezelfde snelheid te behalen.

Auto lifehacks

Uiteraard houden we het niet alleen bij geld besparen, je hebt je nieuwe Audi immers ook voor de fun. Daarom hebben we ook nog enkele tips voor je die het je simpelweg gemakkelijker maken.

 

  • Nare luchtjes in de auto? Spray wat parfum op een wasknijper en zet deze op een van je ventilatoren. Je auto ruikt in een mum van tijd weer heerlijk fris.
  • Heeft je auto de hele dag in de zon gestaan en is hij nu een rijdende sauna geworden? Je koelt de auto snel een aantal graden af door een raam open te zetten en vervolgens aan de andere kant van de auto een aantal keer een deur open en dicht te doen. Je drukt de warme lucht zo door het raam naar buiten.
  • Vergeet jij altijd aan welke kant je tankdop zit? Geen paniek, bij het pompicoontje dat bij de brandstofmeter staat op je dashboard, staat links of recht een pijltje. Dit pijltje staat altijd aan de kant waar jouw tankdop zich bevindt (in het voorbeeld dus aan de rechterkant!).
  • Staat jouw auto te ver weg om het slot te openen met je afstandsbediening? Houd deze dan tegen je hoofd! Je lichaam werkt hierdoor als een soort antenne wat het bereik van de afstandsbediening aanzienlijk verhoogt.
  • Heb jij net een heerlijke pizza of een frietje gehaald, maar ben je bang dat het koud zal worden voor je arriveert op je bestemming? Zet dan de stoelverwarming van je auto, als je die hebt, aan en zet het eten op deze stoel.

Gerelateerd nieuws