Zoek

Verkoeling met de auto ventilator

Heerlijk dat mooie weer. De zomerse temperaturen zijn alleen wat minder prettig als je veel onderweg bent en je een auto hebt die niet over een airco beschikt of waarbij de airco niet voldoende werkt. Je kunt weliswaar een raam openzetten, maar als je met 30 graden in de file staat, biedt dat ook weinig soelaas. Bovendien gaat een open raam niet goed samen met een apparaat voor airconditioning. Wist je dat er ventilatoren bestaan speciaal voor in de auto? Een kleine ventilator voor in de auto is een goede uitkomst voor ritten bij tropische temperaturen en helpen je om de reis plezieriger te maken. Daarnaast is een auto ventilator handzaam om mee te nemen. 

De auto ventilator: praktisch en handzaam

De auto ventilator is praktisch in het gebruik. Je sluit hem aan op de sigarettenaansteker, de auto ventilator 12 volt is daarvoor ontworpen. Anders dan bij reguliere ventilatoren het geval zou zijn, is de auto ventilator nauwelijks belastend voor de accu van je auto. Ook is de auto ventilator zeer gemakkelijk te bevestigen. Het merendeel van de modellen beschikt namelijk over een zuignapje waarmee je hem kunt vastmaken aan het dashboard of de autoruit. Zo weet je zeker dat het apparaat tijdens het rijden goed op zijn plaats blijft zitten. De ventilator zelf is flexibel in die zin dat je hem kunt afstellen om zo de luchtstroom aan te passen. Zo krijg je precies verkoeling waar je die nodig hebt. Ook prettig is dat de auto ventilator erg stil is, zeker in verhouding tot veel andere ventilatoren. Je hebt dus geen last van gezoem tijdens het rijden en kunt ongestoord naar je favoriete muziek luisteren tijdens je autorit.

Verschillende modellen
Net zoals bij reguliere ventilatoren het geval is, is de auto ventilator er in verschillende soorten en maten. Als je een auto ventilator kopen wilt is het dus goed om van tevoren te bedenken wat je precies zoekt. Gemeenschappelijke factor van de meeste apparaten is dat ze over een stekker van 12 volt beschikken en snel en gemakkelijk te monteren zijn. In de modellen zit echter wel variatie. Zo heb je ook ventilatoren die in plaats van met zuignapjes, met een plakstrook bevestigd worden. Deze zijn dus vooral geschikt voor plaatsing op het dashboard. Doordat deze apparaten niet op het raam geplaatst hoeven te worden, zijn ze doorgaans iets zwaarder uitgevoerd. Deze modellen beschikken dan ook vaak over meerdere knoppen waarmee je de luchtstroom iets preciezer kunt afstellen. De All Ride Doppio is bijvoorbeeld zo’n ventilator. Deze auto ventilator beschikt over maar liefst twee ventilatoren (dubbele propeller) en de luchtstroom kun je zowel horizontaal als verticaal instellen. Je bijrijder krijgt dus ook de nodige verkoeling! Een ander voordeel van dit type auto ventilator is het feit dat je hem kunt instellen op twee standen. Het snoer heeft een lengte van 1.65 meter (inclusief adapter) en dit model is zeer stil. Op zoek naar een iets eenvoudiger model? In dat geval is de Lifetime Cars Panorama ventilator een goede keus. Deze kleine ventilator wordt met een zuignap aan de voorruit bevestigd en beschikt over een enkele propeller. De bladen hebben een diameter van 14 cm en zorgen voor een goede blaaskracht. Het snoer is 1.30 meter lang. Laat het mooie weer maar komen!

 

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen