Zoek

Met deze iOS apps ontwijk je files en bekeuringen

De Nederlandse verkeerssituatie kan tot veel stress en irritatie leiden. Stap jij dagelijks de auto in met een nieuwe iPhone op zak? Dan heb je geluk. Deze handige iOS apps helpen je namelijk met het ontwijken van files, flitspalen, en dus mogelijke bekeuringen!

 

  1. Waze

Laten we beginnen met de geweldige Waze app. Deze app zorgt ervoor dat je alle files op jouw weg kunt vermijden. Heerlijk toch?! Je download deze app gewoon in de iTunes store. Je hebt natuurlijk wel wat beters te doen dan in de file staan!

 

    1. Flitsmeister

Je kent Flitsmeister vast wel. Deze super handige app geeft je precies aan waar de flitsers op de weg te vinden zijn. Daarnaast waarschuwt deze app je voor files, mobiele flitsers, trajectcontroles, wegwerkzaamheden, en ga zo nog maar even door. Verder geeft Flitsmeister je zelfs een melding wanneer er een ambulance jouw richting op lijkt te komen; zo kun je direct op tijd aan de kant gaan.

 

  1. Touring Mobilis

Woon je in België, of ga je regelmatig de Belgische grens over? Dan is Touring Mobilis de app voor jou. Deze app beschikt over dezelfde functionaliteiten als Flitsmeister, maar dan in het Belgisch. Zo geeft Touring Mobilis je informatie over wegwerkzaamheden, meldt het flitsers en mobiele flitsers, trajectcontroles en waarschuwt de app je voor eventuele files.

Tip: Woon je in Frankrijk of reis je regelmatig door het land van onze Franse buren? Dan is Péago de app voor jou. Zo kun je zo’n 25% op de tol kosten besparen, en krijg je tips over welke afritten het verstandigste zijn. Voer je eindbestemming in, en je krijgt drie kilometer voor de tolwegen een melding en eventueel advies.

  1. ANWB app

Bij de ANWB app staan informatie en veiligheid op de weg centraal. Deze app kan je dan ook alles vertellen over de situatie op de wegen in Nederland, maar ook in het buitenland. Zo vind je hier benzineprijzen, snelheidslimieten (handig om bekeuringen te voorkomen) en laat het ook de flitsers en eventuele wegwerkzaamheden zien.

  1. Routeradar

Ken je buienradar? Dan is het tijd dat je ook routeradar leert kennen. Deze app combineert namelijk de functionaliteiten van de buienradar, met een routeplanner. Dit resulteert in een app waarin je niet alleen de routes, wegwerkzaamheden en flitsers kunt zien, maar ook de weersverwachting en situatie op de weg. Ideaal voor een langere rit; weet je direct wat voor weer je onderweg, en op je eindbestemming, kunt verwachten.

 

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen