Zoek

Dit zijn de 3 duurste Audi’s van het moment!

Het Duitse Audi is een populair automerk dat luxeauto’s produceert. Het merk concurreert met BMW en Mercedes. Qua prijs en kwaliteit doen deze auto’s niet onder voor elkaar. Toch is het design van Audi innovatief en is dit merk natuurlijk bij ons favoriet. Deze week focussen we op de duurste modellen van Audi. Wij hebben de X duurste Audi’s op een rijtje gezet!

3 2000 Audi Rosemeyer Concept

We trappen deze lijst af met een unieke Audi: de 2000 Audi Rosemeyer Concept. Deze auto beschikt over een 8 liter motor en komt met 630 pk. De auto weegt om en nabij 1600 kilogram en de maximum (begrensde) snelheid is maar liefst 350 km/h(!). Prijs: 3 miljoen dollar!

2 1991 Audi Avus Quattro Concept

Op nummer twee staat een klassieker: de 1991 Audi Avus Quattro Concept. Deze Audi uit 1991 is één van de meest unieke Audi’s ooit gemaakt. Er zit een 6 liter motor in de auto en de motor beschikt over 509 pk. De 1991 Audi Avus Quattro Concept is een stuk lichter als de eerder genoemde Rosemeyer Concept en weegt slechts 1250 kg. De topsnelheid ligt op 340 kilometer per uur. Wil je deze Audi in je garage hebben? Dan zul je wederom diep in de buidel moeten tasten. Kostprijs: 3 miljoen dollar!

1 2003 Audi Le Mans Concept 

Wat is nu de allerduurste Audi van het moment? Dat is de 2003 Audi Le Mans Concept. Deze pijlsnelle Audi is als het ware de voorloper van de sportieve Audi R8! Deze auto werd in 2003 voor het eerst gepresenteerd ter ere van het drie keer op rij winnen van de ‘24 Hours of Le Mans’ in 2000, 2001 en 2002. De Le Mans Concept Audi beschikt over een 5 liter twin turbo V10 motor. De auto bereikt de 100 km/h binnen 3,7 seconde en de topsnelheid ligt op 345 kilometer per uur. Kostprijs: 5 miljoen dollar!

Wil jij ook zo’n dure Audi?

Kun jij het je veroorloven om zo’n dure bolide aan te schaffen? Dan raden we je wel aan om deze goed te verzekeren. Via Geld.nl kun je autoverzekering vergelijken. Op deze manier kun je de voor- en nadelen van elke autoverzekering tegen elkaar afzetten en uiteindelijk de juiste verzekering voor jouw Audi kiezen!

Welke van bovenstaande Audi’s zou jij kiezen als je miljonair was? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen