AudiBlog.nl

Met de auto op wintersport: 5 tips

Een wintersportvakantie is natuurlijk heerlijk, en volgens velen nog fijner wanneer je met de eigen auto gaat. Op deze manier kun je de route zelf plannen, regelmatig een pauze of rustmoment inlassen, ben je vrij te gaan en te staan waar je wilt tijdens je vakantie én kun je alle extra spullen gewoon meenemen. Want laten we eerlijk zijn; een wintersportvakantie komt met nogal wat bagage. Maar hoe zorg je er nu voor dat je auto goed voorbereid is op de steile hellingen en eventueel gladde wegen? We hebben wat handige tips voor je op een rijtje gezet.

1. Extra opslagruimte

Hoewel een grote kofferbak fijn is, is de aanschaf van een dakkoffer ook niet overbodig. Deze is namelijk ideaal om extra spullen en materialen in op te bergen die niet meer in de kofferbak passen. Daarnaast is een dakkoffer bij uitstek geschikt om ski’s of een snowboard in kwijt te kunnen én zorgt het voor minder gewicht aan de achterkant van je auto. Het gewicht wordt op deze manier beter verdeeld en dit verbetert je grip op de weg. Een dakkoffer kopen hoef je, wanneer je het goed doet, ook maar eens in de zoveel tijd te doen. Een hoge kwaliteit dakkoffer gaat namelijk jaren mee; en zal iedere wintersport vol enthousiasme gebruikt worden.

2. De onderhoudsbeurt

De rit naar een mooie wintersport locatie is vaak vrij intens. Steile hellingen en haarspeldbochten maken het een uitdagende rit. Het is dan natuurlijk ook wel zo fijn als je volledig op je auto kunt vertrouwen. Geef je auto dus ruim voor je vakantiedata een onderhoudsbeurt (zo zorg je ervoor dat je ook tijd over hebt voor eventuele reparaties) en laat waar nodig onderdelen vervangen. Zo kun je uiteindelijk veilig de weg op.

3. Winterbanden

Ook zeker niet onbelangrijk is een setje winterbanden. Je rijdt namelijk maar een paar uurtjes in Nederland, en zal jezelf al snel op de wellicht gladde wegen van je wintersport locatie bevinden.

4. Bereid jezelf voor op alle mogelijke situaties

Dit betekent dus ook dat gladde wegen voor slippartijen kunnen zorgen. Zorg dus dat je ook hier goed op voorbereid bent. Zorg bijvoorbeeld dat je alle nodige materialen voor pech in de auto hebt liggen, en neem ook wat fleecedekens, flesjes water en stukken karton mee. Zo blijf je warm terwijl je wacht op de pechhulp – en het karton kan je helpen om makkelijk uit de slip te komen.

5. Zorg voor noodnummers

Noodnummers zijn dan ook zeker belangrijk. Zowel voor onderweg in de auto als voor uiteindelijk op de piste. Zorg dat je een lijstje noodnummers in je telefoon hebt staan, en natuurlijk ook op papier.


Gerelateerd nieuws