Audi e-tron Sportback & RS Q8: wereldprimeurs op LA Auto Show

Audi geeft op de LA Auto Show een vervolg aan zijn elektro-offensief met de wereldpremière van de Audi e-tron Sportback. De 4,90 meter lange e-tron Sportback combineert de elegantie van een grote coupé met het hart van een elektrische SUV. Een tweede SUV coupé die in LA debuteert is de Audi RS Q8, het sportieve topmodel in de Q8-serie.


De Audi e-tron Sportback heeft innovatieve Digital Matrix-koplampen, een primeur voor een productieauto. Ze kunnen de weg vóór de auto met een ongekende precisie verlichten dankzij om en nabij een miljoen micromirrors. De e-tron Sportback deelt zijn aandrijflijn met de Audi e-tron SUV en wordt in dezelfde fabriek in Brussel gebouwd. Op de avond voorafgaand aan de eerste showdag, op 19 november om 18.00u lokale tijd (20 november om 03.00u Nederlandse tijd), wordt hij in Los Angeles onthuld. Vroege vogels kunnen de wereldpremière live volgen via de social media-kanalen van Audi en op Audi MediaTV.
RS Q8: wereldprimeur van Audi SportAudi Sport GmbH zorgt in Los Angeles voor nog een wereldprimeur. Het topmodel in Audi’s Q-serie maakt voor het eerst zijn opwachting als Audi RS Q8. Voorzien van een achtcilinder twin-turbomotor doet de RS Q8 zijn RS-reputatie alle eer aan. Hij wisselt die prestaties af met een buitengewone efficiency, dankzij een mild-hybride systeem (MHEV) gebaseerd op een 48 Volt boordnet. Met het BAS-systeem (Belt Alternator Starter) kan de RS Q8 tot 12 kW aan vermogen terugwinnen en opslaan in zijn lithium-ion batterij. Daarmee kan de auto tot 40 seconden lang ‘zeilen’ met de motor uitgeschakeld bij snelheden tussen 55 en 160 km/u. Onder deellast en bij lage toerentallen heeft de Audi RS Q8 nog een troef om de efficiency verder te verbeteren: cilinderuitschakeling.
De Audi e-tron Sportback en Audi RS Q8 zijn vanaf 20 november aanstaande te zien op de Audi-stand tijdens de Los Angeles Auto Show.

Gerelateerde artikelen