Zoek

Stephan Winkelmann neemt dubbele rol op zich als President van zowel Bugatti als Automobili Lamborghini

  • Winkelmann nieuwe President en CEO van Automobili Lamborghini
  • Audi CEO Markus Duesmann: “Winkelmann is de juiste persoon om dit unieke merk naar een succesvolle toekomst te leiden.”

Vanaf 1 december wordt Stephan Winkelmann President en CEO van Automobili Lamborghini S.p.A. Winkelmann is op dit moment al President van Bugatti, hij behoudt zijn huidige functie en zal in de toekomst de koers van beide luxemerken bepalen. Bij Lamborghini wordt hij de opvolger van Stefano Domenicali, die vanaf 2021 een nieuwe uitdaging aangaat: hij stapt over naar de Formule 1 en wordt hoofd van deze raceklasse.

“Stephan Winkelmann heeft een zeer belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van Lamborghini”, aldus Markus Duesmann, voorzitter van de Raad van Bestuur van AUDI AG. “Niemand heeft zo’n hechte band met het merk Lamborghini en hij is zodoende de juiste persoon om dit unieke merk naar een succesvolle toekomst te leiden.”

De Duits-Italiaanse manager Stephan Winkelmann was van 2005 tot 2016 President en CEO van Lamborghini en stippelde de koers uit voor de groei van het merk en maakte van Lamborghini één van de meest toonaangevende fabrikanten van supersportwagens ter wereld.

In maart 2016 nam Stefano Domenicali het stokje over van Winkelmann als hoofd van de sportwagenfabrikant. Onder zijn leiding heeft het bedrijf de groei kunnen voortzetten en is het wereldwijde verkoopvolume sinds 2016 verdubbeld. Stefano Domenicali: “Ik wil alle medewerkers bedanken voor hun inspanningen en hun passie voor Lamborghini. Ik ben trots op dit geweldige team en dankbaar dat ik er vier jaar lang deel van heb uitgemaakt.” Dankzij onder andere de Urus ‘super-SUV’ heeft Lamborghini vorig jaar een nieuw verkooprecord gevestigd. Er werden 8.205 auto’s aan klanten afgeleverd.

Stephan Winkelmann werd in 1964 in Berlijn geboren en groeide op in Rome. Na de Duitse School in Rome te hebben afgerond, volgde hij een studie in de Italiaanse stad, om vervolgens in München politieke wetenschappen te gaan studeren. Voordat Winkelmann in 2005 de leiding van Lamborghini overnam, werkte hij in verschillende functies bij Fiat, onder andere als CEO van Fiat Auto in Oostenrijk, Zwitserland en Duitsland. In maart 2016 stapte Winkelmann over van Lamborghini naar quattro GmbH (nu Audi Sport GmbH), waar hij twee jaar lang de rol van Managing Director vervulde. Sinds 1 januari 2018 is Winkelmann voorzitter van Bugatti, een rol die hij vanaf 1 december in de bovengenoemde dubbele functie zal blijven vervullen.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen