Zoek

Voordelen van private leasing

Steeds meer mensen kiezen tegenwoordig voor private leasing in plaats van dat zij een nieuwe auto kopen. Dat is natuurlijk ook wel logisch want voor een gemiddelde (nieuwe) auto betaal je al gauw minimaal 15.000 euro. Leasing was echter tot een aantal jaar geleden alleen mogelijk voor medewerkers van grote bedrijven maar daar is gelukkig verandering in gekomen. Nu kunnen “gewone” mensen ook gebruik maken van de voordelen van private leasing en neem van ons aan dat dat er best een groot aantal geïnteresseerden zijn. In dit artikel vertellen we er meer over.

Voordelen van private leasing

Wat is private leasing?

De constructie waarbij je privé een auto te gaan leasen wordt in de volksmond private leasing wordt genoemd. Je kunt het zien als een vorm van een auto huren. Je rijdt in een nieuwe auto die eigendom is van de leasemaatschappij en niet van jezelf. Het voelt misschien wat vreemd dat je rond rijdt in de auto van een ander maar het grote voordeel hiervan is dat je met private leasing geen omkijken meer hebt naar bijvoorbeeld het onderhoud van de auto, de autoverzekering en de wegenbelasting. Het enige wat je hoeft te doen, is de auto tanken of opladen.

Veel gehoorde misvattingen over private leasing

Hoewel private leasing steeds meer in opkomst is, bestaan er ook nog steeds veel misverstanden en onduidelijkheden over. Een van de misverstanden is bijvoorbeeld dat alleen degene die het leasecontract heeft ondertekend in de auto mag rijden. Niets is echter minder waar. Degene die het contract heeft ondertekend is weliswaar het aanspreekpunt van de leasemaatschappij maar je partner of andere personen mogen gewoon gebruik maken van de auto. Ook de opmerking dat je beter een auto kunt kopen dan leasen is onzin. Het is weliswaar één van de meest gehoorde argumenten tegen private lease maar als je beseft dat leasemaatschappijen auto’s in grote getalen inkopen waardoor ze meer kortingen kunnen bedingen waaronder ook op onderhoud en verzekeringen, komt private leasing toch echt als winnaar uit de bus. Daarnaast betaal je een vast bedrag per maand en hoef je je om onderhoud en eventuele pech onderweg geen zorgen te maken. Zeker wanneer je als particulier geld moet lenen om de auto van je keuze in keer te kunnen betalen, is leasing dus een aantrekkelijke optie.

De voordelen van private leasing op een rijtje

Inmiddels hebben we natuurlijk al een paar voordelen van private leasing genoemd. Het kan natuurlijk zo zijn dat je daardoor al zeker weet dat dit voor jou de juiste keuze is als je op zoek bent naar een andere auto. Dit zijn echter niet de enige voordelen van leasing voor particulieren. We zetten daarom alle voordelen van private leasing hieronder nog even voor je op een rijtje. Zo kun jij uiteindelijk ene weloverwogen keuze maken:

  • Geen eigen geld nodig
  • Vast bedrag per maand zodat je altijd weet waar je aan toe bent
  • Altijd de beschikking over een auto ook bij schade of een ongeval
  • Je rijdt in de nieuwste auto
  • Geen omkijken naar onderhoud, verzekeringen, wegenbelasting en reparatie
  • Soepele acceptatievoorwaarden

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen