Zoek

Waarom de Audi A1 klein maar fijn is

Als je op zoek bent naar een compacte gezinsauto, komt de Audi A1 nu zeker in aanmerking! We gebruiken het woord “nu” omdat dit model een twijfelachtige start kende. Er bleek weinig interesse voor de driedeurs variant uit de eerste generatie. Toen het Duitse merk in 2012 besloot om een vijfdeurs variant op de markt te brengen werd de Audi ineens een grote speler in het genoemde segment. Steeds meer mensen ontdekten dat de Audi A1 nog altijd klein maar zeer fijn is, In dit blog lees je waarom.

Wat kun je van een Audi A1 verwachten?

De A1 is het kleinste model uit het Audi aanbod. Het model is een flinke slag kleiner dan bijvoorbeeld de A3. Als je echter in een Audi A1 zit, ervaar je het DNA van het Duitse merk. Deze auto straalt nog altijd het luxe imago, de uitstekende kwaliteit en de verfijning uit die past bij het merk Audi. Het model kun je volledig naar wens personaliseren. Bij het denken aan een compacte auto, zou je wellicht verwachten dat je zeer beperkt bent in ruimte. De Audi A1 is echter op een dusdanige manier ingericht dat je dit gevoel niet hebt en toch is de uitrusting modern en compleet. Ook met betrekking tot de rijprestaties word je niet teleurgesteld. Op gebieden als de daadkracht van de motor, de brandstof besparende technieken en het veiligheidsniveau is de auto onderscheidend ten opzichte van andere modellen uit dit segment. Als je op zoek bent naar een compacte gezinsauto, moet je zeker een proefrit maken in een Audi A1. Ook jij zult dan ervaren dat deze auto klein maar erg fijn is!     

Welke Audi A1 modellen zijn er?

Daarnaast is er de keuze gemaakt om uitsluitend vijfdeurs modellen aan te bieden, die onder de noemer “Sportback” wordt aangeboden. Als je een van de grotere websites bezoekt voor het kopen van een Audi A1 occasion, zul je zien dat het aanbod vooral bestaat uit Sportbacks. Naast dit reguliere model kun je de keuze maken voor de Audi A1 Citycarver. Dit is een model met een iets robuustere vormgeving en staat iets hoger op de wielen. Als je meer een sportieve rijder bent, dan is de meer sportieve uitvoering, de Audi S1, voor jou een meer passende keuze. Zoals aangegeven kun je het model naar wens personaliseren en heb je flink wat keuzemogelijkheden met betrekking tot de motorinhoud van het model. Deze keuze is relatief eenvoudig. De motorinhoud van de nieuwe Audi modellen wordt nu uitgedrukt in getallen en niet meer met TFSI aanduidingen. Op deze manier wordt je keuze voor het Audi A1 model dat bij je past ook niet meer zo ingewikkeld gemaakt. 

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen