Zoek

Jouw Audi strak in de lak

Wanneer je naar een Audi meeting gaat, of wanneer je de Audi weer wilt laten glimmen. Kun je de lak van de Audi een speciale behandeling geven. Naast de lak kun je ook de ruiten van de Audi een speciale behandeling geven. In deze blog gaan we toelichten hoe je jouw Audi in showroomstaat kunt krijgen.

Jouw Audi strak in de lak

Lakcorrectie 

Wanneer je jouw geliefde Audi vaak gebruikt, is de kans groot dat de lak van de Audi niet meer in topconditie is. Op het eerste oog kan het meevallen, maar wanneer de Audi in de zon staat kun je ineens allemaal krasjes zien. Gelukkig is er een manier om deze krasjes weer weg te halen. Let er wel op dat de lak van de Audi ook te dun kan zijn voor lakcorrectie, wanneer dit het geval is zal de lak niet gecorrigeerd worden maar verwijder je de lak volledig. Dit wil je uiteraard voorkomen, dit kan gemakkelijk met een lak dikte meter.

Voordat je aan de correctie van de lak kunt beginnen moet je eerst de auto grondig wassen. Een stappenplan hiervoor is: Eerst de auto foamen, om het vuil wat op de auto zit los te laten weken. Door eerst foam te gebruiken minimaliseer je de kans op waskrassen (aangezien je de krassen uit de lak wil halen). Na het foamen moet je de auto in de antivliegroest zetten. Vervolgens ga je de auto met de hand wassen met de twee emmer techniek, met een speciale auto wasmit. Na het wassen moet de auto gekleid worden om het laatste vuil uit de lak te krijgen. Wanneer het kleien klaar is moet de auto gedroogd worden, nu kun je beginnen met de lakcorrectie zelf.  

Als je eindelijk de lak kunt gaan corrigeren, kun je de auto gaan polijsten. Polijsten is eigenlijk het licht opschuren van de lak, om de krassen die in de lak zitten eruit te halen. Wanneer je geen verstand hebt van polijsten kun je meer schade aanbrengen dan dat je lakwerk hersteld. Om ervoor te zorgen dat je goed gereedschap hebt, kun je een auto polijstmachine kopen bij Crop. Hier kun je ook verschillende soorten polijstmiddelen vinden, om het juiste polijstmiddel voor jou lak te bestellen. 

Naast het polijsten van de lak, kun je er ook voor kiezen om de ruiten van de Audi te polijsten. Om het autoruit polijsten zo goed mogelijk te kunnen doen, heb je speciaal polijstmiddel wat geschikt is voor autoruiten. Wanneer je de lak strak gepolijst hebt, word het een mooi geheel wanneer je de ruiten ook polijst. 

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen