Zoek

Alle informatie over de Audi E tron actieradius op een rijtje

Alle informatie over de Audi E tron actieradius op een rijtje
e-tron

In 2019 kwam de Audi E tron op de markt, waarmee het de eerste elektrische auto van Audi was. Audi heeft echter aangekondigd om binnenkort met een facelift op de proppen te komen. Het belangrijkste doel van deze facelift is om de actieradius van de Audi E tron te verbeteren.

Wat is de huidige Audi E tron actieradius?

Wat het huidige Audi E tron bereik is, is afhankelijk van het accupakket waar je voor gekozen hebt. Op haar website spreekt Audi in ieder geval over een actieradius van 400 kilometer.

De verschillende modellen van de E tron zetten we voor het overzicht op een rijtje:

  • Audi E tron 50: 285 kilometer
  • Audi E tron 50 Sportback: 293 kilometer
  • Audi E tron 55: 371 kilometer
  • Audi E tron 55 Sportback: 383 kilometer
  • Audi E tron S: 323 kilometer
  • Audi E tron S Sportback: 330 kilometer

Met de nieuwe facelift van de E tron mikt Audi op een actieradius van zo’n 600 kilometer. Daarmee speelt Audi in op de toenemende vraag naar een flinke actieradius. Meer en meer mensen willen elektrisch rijden, maar moeten wel flinke afstanden overbruggen. Mogelijk sluit de Audi E tron actieradius in de toekomst beter aan op die wens.

Hoe zit het met de Audi E tron actieradius in de praktijk?

Veel elektrische auto’s halen de opgegeven actieradius niet. Dit komt puur door de meting van de opgegeven actieradius; dit wordt in de meest ideale omstandigheden gemeten. Aangezien je dit omstandigheden in de praktijk nooit aantreft, ga je in de praktijk nooit de opgegeven actieradius halen.

AutoWeek heeft recent onderzoek gedaan naar de Audi E tron actieradius in de praktijk. Dit automagazine kwam met opvallende constateringen: de actieradius in de praktijk ligt zo’n 20% onder de opgegeven actieradius.

Maar, het is wel goed om te weten dat de exacte actieradius van veel factoren afhankelijk is. Daar lees je hieronder meer over.

Waar is de Audi E tron actieradius afhankelijk van?

Heb je een auto met een ‘reguliere’ verbrandingsmotor? Dan is je manier van rijden van grote invloed op het brandstofverbruik. Als je bij elk stoplicht hard optrekt, is dit duidelijk terug te zien aan het verbruik. Is dat ook zo bij de Audi E tron? Ja, daar komt het in de basis wel op neer.

Je kunt als rijder veel invloed uitoefenen op de actieradius van de Audi E tron. Hoe je dat precies doet, bespreken we graag hieronder. Eerst kijken we naar de belangrijkste factoren die invloed hebben op de Audi E tron actieradius.

Ten eerste is de modelkeuze al belangrijk. Kies je voor de Audi E tron met een groter accupakket? Dan is de Audi E tron range automatisch al een stuk groter.

Ten tweede speelt het weer een rol. Op het moment dat het buiten koud is, trekt de accu zichzelf sneller leeg. De actieradius daalt daarmee, terwijl dit in de zomer juist het tegenovergestelde is. Overigens werkt dit niet alleen zo bij de Audi E tron, maar ook bij bijvoorbeeld de accu van je smartphone.

Ten derde speelt de uitvoering van de auto een rol. Heb je gekozen voor een wielmaat van 19 inch, 20 inch of 21 inch? Des te groter de wielmaat is, des te lager de maximale actieradius van de Audi E tron is.

Ten vierde spelen ook de ‘instellingen’ een rol? Je kunt bij dit model van Audi bijvoorbeeld kiezen tussen meerdere rij modi, waaronder Auto of Efficiency. Van deze twee rij modi is Efficiency de zuinigste; daarmee rij je zo’n 8 kilometer meer op één acculading. Je kunt ook nog kiezen voor de Efficiency modus met de airco en verwarming uit; in dat geval is de actieradius nog eens 6 kilometer langer.

Ten vijfde speelt het rijprofiel een grote rol. Rij je veel kilometers in een drukke stad? Dan ben je voortdurend aan het optrekken en afremmen, waardoor de accu’s relatief veel energie verbruiken. Rij je lange stukken op een constante snelheid op de snelweg? Dan verbruikt de Audi E tron plots een stuk minder energie.

Tot slot speelt ook de rijstijl een belangrijke rol. Trap je het gaspedaal stevig in? Of rij je op een duurzame en milieubewuste manier? In dat laatste geval is de Audi E tron actieradius een stuk groter dan in het eerste geval. Je kunt zelf in ieder geval veel invloed uitoefenen op de Audi E tron actieradius.

Hoe kun je zelf invloed uitoefenen op de Audi E tron actieradius?

Ben je de aanschaf of het leasen van een Audi E tron aan het overwegen? Dan is het goed om te weten dat deze Audi een flinke actieradius heeft. Dat is zeker het geval als je volgende tips in acht neemt:

  • Laat de Audi E tron zoveel mogelijk uitrollen. De E tron maakt gebruik van een uniek recuperatiesysteem. Dit systeem zorgt ervoor dat er energie verkregen wordt op het moment dat je het gas loslaat. Alleen al om die reden is het advies om de auto zoveel mogelijk uit te laten rollen. Op het moment dat je je voet van het gaspedaal afhaalt, wint de E tron namelijk energie terug.
  • Maak gebruik van de assistentiesystemen. De Audi E tron zit vol met slimme assistentiesystemen. Deze systemen zorgen ervoor dat de auto zo efficiënt mogelijk rijdt. Maak daarom zéker gebruik van deze systemen.
  • Rijd zo vloeiend mogelijk. Met de Audi E tron is het mogelijk om erg vloeiend te rijden. Je hoeft hierdoor de energiemotoren zo min mogelijk te belasten, waardoor deze zo min mogelijk energie verbruiken. Trek bovendien niet te hard bij een stoplicht op, maar geef met mate gas. Op die manier verleng je de Audi E tron actieradius des te meer!

De actieradius van de Audi E tron is interessant te noemen. Wat nog veel interessanter is, is dat je hier zelf veel invloed op uit kunt oefenen. Rijd op een duurzame manier, luister goed naar de systemen van de E tron en maak gebruik van de beste laadoplossingen.

Wil je graag een nóg grotere actieradius hebben? Dan is het advies om de facelift van de Audi E tron in de gaten te houden. De geruchten doen de ronde dat de nieuwe Audi E tron actieradius boven de 600 kilometer uitkomt!

Nieuwe Audi E tron rijden

Wil jij ook in de fraaie en duurzame Audi E tron rijden? Verkoop je auto dan aan een auto inkoop bedrijf en koop vervolgens een nieuwe Audi E tron. Wil je graag maandelijks van vaste kosten uit kunnen gaan? Dan kun je er ook voor kiezen om de Audi E tron te leasen. Ongeacht waar je voor kiest, geniet je van de interessante Audi E tron actieradius!

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen