Meest praktische manier van het opladen van je Audi

Als je besloten hebt om elektrisch te gaan rijden, moet je gaan nadenken wat de meest praktische manier is om je Audi op te laden. Een van de opties is dat je gebruik maakt van een van de publieke oplaadpunten en met laadkabels aan de gang te gaan. Een andere keuze is het gebruik van de Wallbox Pulsar Plus. Dit laadstation laat zien dat de ontwikkelingen op dit gebied zeker niet stil staan! 

Meest praktische manier van het opladen van je Audi

Ruime keuzemogelijkheden in laadkabels

Laadkabels mogen in geen geval ontbreken in een elektrische auto. Je moet altijd zorgen dat je een geschikte laadkabel binnen handbereik hebt om je auto van de benodigde energie te kunnen voorzien. We gebruiken bewust de term “geschikte laadkabel” omdat je hier nog veel opties in hebt. Een specialist in laadkabels biedt volop keuzemogelijkheden in oplaadkabels voor alle volledig elektrische auto’s (EV) of plug-in hybride (PHEV) auto’s. De kabels zijn leverbaar in verschillende maatvoeringen te weten: 4 meter, 5 meter (spiraal), 6 meter en 8 meter. Daarnaast kan er gekozen worden voor extra robuuste- en waterbestendige kabels van huismerken of voor premium kabels. De meeste elektrische auto’s beschikken over een type 2 aansluiting. Er zijn Japanse en Amerikaanse auto’s waarvoor je wel een type 1 laadkabel nodig hebt.

Waarom het een betere keuze is om je auto thuis op te laden

Je hoeft alleen maar naar de prijsstelling van de diverse opties te kijken om te weten waarom het een betere keuze is om je auto thuis op te laden en wat minder vaak te kiezen om gebruik te maken van publieke oplaadpunten. Als je ervoor kiest om je auto thuis op te laden, betaal je het tarief dat je met je energieleverancier hebt afgesproken. Deze kan nog wel aan de hoge kant zijn maar in veel gevallen ligt dit tarief lager dan de kosten die je betaalt voor het gebruik maken van een publiek oplaadpunt. Daarnaast ben je ervan verzekerd dat het plekje naast de laadpaal thuis altijd voor je vrij is. 

Kleine maar krachtige laadpaal

We hebben het al aangegeven: de Wallbox Pulsar Plus bewijst dat de ontwikkelingen op gebied van laadvoorzieningen van elektrische voertuigen alle behalve stil staan. Waar we nog niet zo heel gek lang terug in de tijd moeten om ons te herinneren dat er grote oplaadstations in een garage geplaatst moesten worden om de auto’s van energie te voorzien, is dat nu heel anders. De Wallbox Pulsar Plus is een zeer krachtige en slimme lader van een zeer klein formaat. Deze minimale afmeting zorgt ervoor dat dit laadstation in iedere garage past. Geef je er toch de voorkeur aan om de Wallbox Pulsar Plus buiten te gebruiken? Dan is dat geen probleem. Het laadstation is gecertificeerd water- en stofbestendig met beschermingsklasse IP54 en IK08. De Wallbox Pulsar Plus biedt tot 22 kW laadvermogen. Je kunt de laadsessies plannen en gebruik maken van de myWallbox-app om de laadpaal te bedienen. Als we het hebben over de meest praktische manier van het opladen van je Audi, komt deze optie wel heel erg in de richting! 

Gerelateerde artikelen