Zoek

Een Audi zakelijk rijden? Hier moet je rekening mee houden!

Als een echte Audi liefhebber wil je natuurlijk als zakelijke auto ook een Audi rijden, maar waar moet je op letten wanneer je zakelijk een Audi gaat rijden? Een Audi is namelijk een auto die veel gebruikt wordt door privé rijders, dus wanneer je zakelijk een Audi rijdt wil je kunnen aantonen dat deze ook daadwerkelijk zakelijk gebruikt wordt. Wanneer de belastingdienst het idee krijgt dat de Audi privé gebruikt wordt terwijl deze zakelijk geregistreerd is, kan dit wel eens voor problemen zorgen. In deze blog gaan we vertellen hoe je dit kunt voorkomen.

Een Audi zakelijk rijden? Hier moet je rekening mee houden!

Privé rijden in een zakelijke auto  

Als het gaat om het privé gebruiken van een zakelijke auto, is de belastingdienst erg streng met de regelgeving. Zo wordt er een grens getrokken dat je maximaal 500 kilometer mag rijden voor privé doeleinden in een zakelijke auto. Wanneer je meer als 500 kilometer privé rijd in de zakelijke auto, kan dit gezien worden als belastingontduiking. Dit heeft voornamelijk te maken met het verschil in wegenbelasting voor een privé auto en een zakelijke auto, het verschil is het grootst bij een dieselauto. Daarom kan het privé rijden van een zakelijke diesel heel interessant klinken. 

Rittenregistratie 

om te voorkomen dat je met de zakelijke Audi beschuldigt wordt voor het teveel privé rijden, kan een rittenregistratie systeem erg handig zijn. Met behulp van de rittenregistratie kun je namelijk gemakkelijk laten zien waar de auto allemaal heen gaat, waardoor je ook kunt aantonen of die rit zakelijk of privé was. En voor wanneer deze rit privé was kun je precies laten zien hoeveel kilometer je hebt gereden tijdens die rit, om zo te voorkomen dat er een inaccurate meting wordt gedaan. En dus ook veel tijd te besparen van een eventuele discussie met de belastingdienst. 

De voordelen van kilometerregistratie   

Zo heeft een kilometerregistratie ook andere voordelen, naast dat het een flinke discussie kan schelen met de belastingdienst. Zo kan het er ook voor zorgen dat je sterker in de discussie staat en dus sneller gelijk krijgt, aangezien je gewoon het bewijs op tafel kan leggen. De kilometerregistratie gebeurt namelijk door een gps tracker welke in de auto ingebouwd wordt, waardoor je precies kunt zien waar de auto is geweest. Nog een voordeel is dat je de informatie rond om de ritten makkelijk in een app kun inzien. Zo heb je altijd bij de hand hoeveel kilometers je rijd in de zakelijke Audi. 

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen